SV Bedum zaterdag nog niet in veilige haven.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal voor SV Bedum.
svBedum
SV Bedum kent tot nu toe een wisselvallig seizoen waardoor de ploeg van Marius Hendriks nog steeds niet in veiligheid is. De Bedumers moeten nog steeds naar beneden kijken al zorgde de verrassende zege op Oranje Nassau wel voor enige opluchting. Een zege die tot stand kwam onder leiding van assistent-trainer Remy van der Wal. De oud-speler was een week eerder tegen LTC ook al eindverantwoordelijk doordat Hendriks geveld is door een hernia.

Naast dat er tegen Oranje Nassau drie punten gepakt werden gebeurde dat ook tegen LTC .Daardoor zal  Van der Wal met zijn team ongetwijfeld met vertrouwen het duel tegen Balk in gaan. Iets wat ook nodig zal zijn want bij winst in Balk zal het eerste klasse schap bijna veilig gesteld kunnen worden. SV Bedum zal bij winst op 32 punten komen en Balk, wat nu op een nacompetitieplaats staat, blijft op 26 punten staan. Een cruciaal duel dus voor de Bedumers die dit kalenderjaar achttien punten wisten te behalen tegen de elf van voor de winterstop.

Naast Balk is ook LTC een concurrent waar de Bedumers rekening mee moeten houden want de Assenaren staan met 25 punten op een achterstand van vier punten. LTC speelt zaterdag tegen de aanstaande kampioen Urk. Gezien het aantal supporters dat uit Urk naar Assen komt zal het waarschijnlijk een lastige opgave worden voor LTC om de drie punten in eigen huis te houden.

Naast SV Bedum moeten ook Omlandia, Buitenpost en Viboa nog naar beneden kijken. Omlandia en Buitenpost staan op 29 punten en VIBOA heeft een punt meer. Dat betekent dat er met nog drie competitieronden te gaan een strijd tussen zes clubs gaande is  van wie er uiteindelijk twee in de nacompetitie terecht zullen komen.