Eenrum de beste papieren voor tweede periode.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in vijfde klasse D van het zondagvoetbal voor  Eenrum.
Eenrum
Voor tegenstander Usquert staat er zondag niets anders op het spel dan te proberen om van de drie behaalde punten er minimaal vier te maken. De ‘zebra’s’ hebben namelijk dit seizoen nog maar een keer gewonnen en dat was op 1 december 2013 toen Woltersum met 2-0 werd verslagen. Bij die gelegenheid was RTV Noord aanwezig en wellicht heeft de extra aandacht er toen wel voor gezorgd dat de drie punten toen in eigen huis bleven.

Zondag zal het echter zonder ‘hulp’ van RTV Noord moeten gebeuren tegen een Eenrum dat op de tweede plaats staat. Een plaats die belangrijk is in de strijd om een plaats in de nacompetitie. Want Engelbert heeft als aanstaand kampioen al een periodetitel op zak en die zal dus naar de eerste ploeg zonder titel gaan.

Op dit moment is dat Eenrum dat echter ook nog volop in de race is voor de tweede periodetitel. Samen met Kwiek en Blauw Geel ’15 zijn de Eenrumers nog in een fel gevecht verwikkeld waarbij Eenrum op papier niet het moeilijkste programma heeft.

Eenrum speelt namelijk nog uit tegen Usquert en Warffum en ontvangt thuis Woltersum. Kwiek gaat nog op bezoek bij Froombosch en Blauw Geel ’15 en speelt thuis nog tegen Engelbert. Blauw Geel’15 gaat zondag op bezoek bij Engelbert en week later naar Usquert. En op de laatste speeldag treft het thuis Kwiek terwijl Eenrum op die dag tegen Warffum speelt. Kortom, het zal de komende weken nog spannend worden in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal als het gaat om wie er aan het ‘toetje’ nacompetitie mee mag doen.