VVSV`09 Dames/meisjes pakken door

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Om dames/meisjesvoetbal bij VVSV`09 promoten en nog meer vrouwelijke leden te trekken hebben de dames een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er vanavond 11 april 2014 vanaf 16:30 uur een voetbalclinic voor meisjes van de basisschoolleeftijd.
vvsv

Maandag 7 april was de voorbespreking van de trainers die de clinic voor meisjes op vrijdagmiddag gaan geven terwijl ondertussen ruim 35 meisjes, aan het trainen. Maandag avond is namelijk de avond dat zowel de MD en MC en de dames in Ulrum trainen. Deze maandag was er nog een team actief en dat was het meisjesteam van de H. de Cock school. Want deze week stond in Zoutkamp weer het traditionele schoolvoetbal op het programma.

Het damesteam van VVSV`09 wil graag laten zien dat bij VVSV`09 veel positieve dingen gebeuren en daarom is er een commissie gevormd uit het dameselftal. Deze commissie bestaat uit Kim van Zanten, Petra Woddema , Martine de Boer, Nathalie Scheele en Aly Poelstra. De commissie heeft al veel tijd gestoken in dit evenement want zo is er een flyer  gemaakt die in de buurt verspreid wordt om te proberen het meisjes en damesvoetbal bij VVSV`09 te promoten.

Daarnaast is er vrijdagmiddag een clinic voor de meisjes van de lagere school. Deze wordt gegeven door de Piet Ruchti, de huidige damestrainer, Renne Vogel die trainer is van de MD en Jaap van der Ploeg de nieuwe hoofdtrainer van VVSV’09 voor volgend seizoen die aangeeft dit initiatief graag te ondersteunen. ‘Het is goed om je medewerking ook aan zoiets te geven wat een club als geheel sterker maakt.”

Deze trainers hebben een aantal leuke oefeningen samengesteld om een leuk uurtje te trainen en meisjes laten kennismaken met voetbal.

Het avondprogramma is bedoeld voor de overige meiden en dames. Dit gedeelte wordt verzorgd door voetbalschool Het Verschil. Ook hier is veel kennis over het damesvoetbal aanwezig want Henk Alssema is enkele jaren damestrainer geweest bij Hunsingo. Op vrijdag avond traint de voetbalschool in Ulrum. Op dit moment heeft de voetbalschool hier de grootste groep. Om 19:30 geeft de voetbalschool een clinic aan de dames van VVSV`09 maar ook aan meiden/dames  die graag eens willen kennis maken met voetbal.

Na afloop van de clinic is er een gezellige avond in de kantine met muziek, een hapje en een drankje en natuurlijk wordt er ook een goodiebag aangeboden. Het zou leuk zijn vindt de organiserende commissie dat we aantal leden overhouden aan deze actie. Maar het is ook zeker goed als de binding tussen de leden door deze activiteit sterker wordt. Voetbal is namelijk niet alleen sport maar zorgt ook voor een stuk plezier dat je als team samen hebt.