Voorbeschouwing v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag liep blessureleed als een rode draad door de dag heen. ‘s Morgens viel Stefan van Leeuwen van de trap en liep daarbij een hersenschudding op. Bij de wedstrijd van TLC 6 viel Jan Siebe Veenstra uit met een (ernstige) knieblessure en in Peize eindigde de wedstrijd voor Thomas Rockers in het gips (enkelbanden) en ‘s middags was Tobias Huyink die het veld verliet met een, na het laat aanzien, ernstige knieblessure. Vanaf deze kant een voorspoedig herstel gewenst aan de geblesseerden.
TLC

De Pilot van de voetbalschool vv TLC is inmiddels gestart. Wil je je basistechniek ook verbeteren dan ben je komende vrijdagavond van harte welkom er is nog ruimte. De F-pupillen trainen van 17:00 tot 18:00 en de E- & D-pupillen van 18:15 tot 19:15. Doel is om de basis technieken, de balbehandeling en de pass- & traptechniek te verbeteren. Met een goede basistechniek wordt het voetballen alleen maar makkelijker en leuker. vv TLC geeft de eigen F-, E- & D-pupillen de mogelijkheid hier aan te werken.

Het komende weekend weer een volledig programma op de rol. Voor a.s. zaterdag & zondag zijn er 17 thuis- en 12 uitwedstrijden geprogrammeerd (wijzigingen voorbehouden).

Een greep uit de 17 thuiswedstrijden van zaterdag & zondag: Om 9:00 uur de wedstrijd TLC D2 – VVK D1, om 10:30 uur TLC F5 – vv Roden F7, om 12:30 uur TLC B2 – Achilles 1894 B5, om 14:30 uur TLC MB1 - Boornbergum MB1 en ook om 14:30 uur TLC zat 1 – TEO 1. Zondag om 10:00 uur de wedstrijden TLC 6 – Roden 8 en TLC 5 – Hunsingo 3 en om 11:00 uur TLC 4 – Houtigehage 3.

Een greep uit de 12 uitwedstrijden voor zaterdag & zondag: 2 wedstrijden om 9:00 uur op 2 verschillende velden in Roden; TLC D2 gaat op bezoek bij ONR D2 en TLC D4 gaat op bezoek bij vv Roden D3. Om 10:15 in Marum ook een leuk potje te weten Marum E5 – TLC E6, om 10:15 uur in Zuidhorn de wedstrijd Zuidhorn F2 – TLC F1 en zondag gaat TLC op bezoek bij Buinerveen, aanvang 14:00 uur.

Wedstrijdtip: Koploper TLC B2 tegen nummer 3 Achilles 1894 B5, aanvang 12:30 uur op sportpark Rodenburg.

Vrijdagavond een ‘Avondje TLC’ in Sportcentrum Leek met 3 thuiswedstrijden. 3 zaalteams spelen vrijdagavond een uitwedstrijd.

vv TLC zaterdag

TLC zaterdag kwam met een 4-1 nederlaag terug uit Ulrum. Blessureleed bij de scheidsrechter brachten de Leeksters uit het ritme en werd de 0-1 voorsprong omgebogen naar een 4-1 nederlaag. Hierdoor gaat het seizoen voor TLC zaterdag uit als een nachtkaars. De komende wedstrijden zullen voor TLC in het teken staan van de eer.

vv TLC zat 1 – TEO 1

Er was niets aan de hand voor de ploeg van Dik Scholtens nadat Guido Bos TLC op een 0-1 voorsprong had gebracht. Met goed voetbal werd het VVSV’09 erg moeilijk gemaakt, maar de thuisploeg wist voor de rust de stand in evenwicht te brengen. Vlak na de rust viel de scheidsrechter uit met een blessure. Op dat moment was er geen KNVB scheidsrechter aanwezig en duurde het een half uur voor er een vervanger was gearriveerd. TLC zaterdag was hierdoor volledig uit het ritme en scoorde VVSV’09 nog 3x. Zaterdag komt middenmoter TEO uit Ten Post op bezoek. TLC wil laten zien dat het te laag staat op de ranglijst en zal vol voor de winst gaan.

TEO- SIOS eindigde afgelopen zaterdag in een 1-1 gelijkspel. TEO nestelt zich hiermee op een 6e plaats met 3 punten achterstand op Boerakker. Een winst in Leek komt de ploeg uit Ten Post zeer gelegen en kan er een gaatje geslagen worden naar Rood Zwart Baflo. 2 teams zaterdag die allebei hun belangen hebben. Is dat geen mooi affiche voor een leuke voetbalmiddag?.

vv TLC VR1

Ook dit weekend geen wedstrijd voor de Leekster vrouwen. De competitie voor de vrouwen VR1 kent tot nu toe een vrij grillig karakter. Zaterdag 19 april komen de vrouwen weer in actie. De komende week zal er toegewerkt worden naar de, nu al historische, wedstrijd in en tegen mede koploper Rottevalle VR1.

vv TLC zondag

TLC zondag liet punten liggen in Tynaarlo. Tegenslagen wierpen een schaduw over de ploeg en dat kwam de ploeg niet te boven. Kansen te over, maar alleen Niels Jonkman en Sale Rozema wisten het net te vinden en in de slotfase werd de 1-2 voorsprong weggegeven. EEC wist de wedstrijd tegen Witteveense Boys te winnen en zo is de voorsprong geslonken tot 4 punten. Komende zondag de uitwedstrijd tegen Buinerveen. Winnen is noodzakelijk om de belangrijke stap naar het kampioenschap te zetten! Buinerveen moest afgelopen zondag zijn meerdere erkennen in GKC en de thuiswedstrijd werd verloren met 1-4. De laatste overwinning dateert alweer van 22-12 toen werd er gewonnen van Gieterveen, 1-2. De wedstrijden in dit kalenderjaar gingen allemaal verloren en daarom vinden we Buinerveen terug in de kelder van de 5e Klasse E. De wedstrijd in Leek ging voor Buinerveen met 6-0 verloren. Kan de ploeg van Jos de Vrieze voor een stuntje zorgen?

vv TLC zaal

Vrijdagavond weer een ‘Avondje TLC‘ in sportcentrum Leek. 3 thuiswedstrijden staan op het programma en 3 teams spelen een uitwedstrijd. Om 19:00 uur 2 wedstrijden te weten TLC 1- Drs. Vijfje 12 en TLC 9-Roden 7 en om 20:00 uur gevolgd door de wedstrijd TLC 5 -LTC 3.

De uitwedstrijden zijn: DWS Oosterpoort 5 -TLC 8 in Hoogkerk, aanvang 19:00 uur, TLC 3 neemt het op tegen Schattenberg 3 in de Pittelohal in Assen, aanvang 20:05 uur en TLC 6 speelt tegen ONT/CHZ 3 in sportcentrum Drachten, aanvang 21:00 uur.