Poolster heeft nog vier duels uit de categorie 'lastig'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal voor Poolster.
Poolster

Het ‘torentje van Spiek’ zal zaterdag voor mij het punt zijn waar ik ongeveer moet voor het duel tussen Poolster en De Fivel. Want dat is het duel wat er zaterdag voor mij op het programma staat. Een duel waarbij er nog wat op het spel staat omdat Poolster nog absoluut niet veilig is. De ‘Spieksters’ moeten zaterdag vol in de ‘beugels’ om de drie punten in eigen huis te houden tegen De Fivel. De ploeg uit Zeerijp speelde zich dinsdagavond in veiligheid door Noordwolde op een 2-1nederlaag te trakteren en zal ook zaterdag zijn sportieve plicht gaan vervullen. Want De Fivel-trainer Ronald Vermeulen heeft een ‘bloedhekel’ aan verliezen en zal het zeker niet pikken als zijn mannen er met de pet naar gooien.

Poolster zal het dus op eigen kracht moeten doen waarbij de zege van zaterdag  in Groningen tegen rode lantaarndrager VVK als geroepen kwam. Want nadat Guus Zantinga op zaterdag 1 maart na het duel tegen SJS vertrok werd er onder interim-trainer Glen Muskiet een keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Een situatie die uiteraard voor code Rood in Spijk zorgt want Poolster wil graag derdeklasser blijven.

Nog vier duels heeft Poolster om dat te bereiken waarbij het geen gemakkelijk programma heeft. Want naast De Fivel zijn Westerlee, Appingedam en Gorecht de ploegen waar punten tegen gepakt moeten worden. Dat zijn ploegen uit de categorie ‘lastig’ want Westerlee, vechtend tegen degradatie, en Gorecht en Appingedam die onderling gaan uitmaken wie er kampioen wordt gaan niets ‘weggeven’. Die hebben de punten zelf hard nodig en daarom moet Poolster zaterdag winnen en hopen op verlies van Noordwolde tegen Eems Boys. Want dat zou betekenen dat de ploeg van Glen Muskiet even wat lucht krijgt in de strijd om uit de gevarenzone te komen.”