SV Bedum F1 en Gorecht D2, beide aan de leiding

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag spelen Bedum F 1 en Gorecht D2 net als veel van hun leeftijdsgenoten hun vijfde duel in de voorjaarsreeks. Waar de Bedumers met twaalf uit vier alleen aan de leiding gaan moet de ploeg van trainer Felix Laan na vier duels de koppositie delen met Niekerk D 1.
svBedum

Zaterdag gaat SV Bedum F 1 bij de buren uit Ten Boer op bezoek voor een duel wat als lastig beschouwd mag worden. In Bedum werd het een paar weken geleden namelijk een 3-2 zege voor de thuisploeg na een duel wat het aanzien meer dan waard was. Twee teams die beide voor de overwinning streden waarbij voor beide keepers een glansrol was weggelegd. Toch zijn de Bedumers zaterdag favoriet want de ploeg uit Ten Boer speelt nog wat wisselvallig. Na het verlies in Bedum werd er gelijkgespeeld tegen SJO v.v. Winsum, verloren van Noordster en gewonnen van SJO NEC. Dat zorgt ervoor dat Omlandia op de vijfde plaats staat waarbij het nog alle kansen heeft om een paar plaatsen te stijgen. De achterstand op Appingedam, Noordster, en SJO NEC bedraagt namelijk maar twee punten en met nog zes duels te gaan is dat geen achterstand die hopeloos is.

Tegenstander SV Bedum zal echter graag met de drie punten huiswaarts willen keren. Want nadat het team in het najaar eerste in de poule werd willen de paarshemden dat huzarenstukje graag in de voorjaarsreeks herhalen. Trainer Gert-Jan Hageman vertelde enkele weken geleden dat hij liever had gezien dat het team bij allemaal andere tegenstanders was ingedeeld maar helaas waren vijf teams ook in de najaarsreeks al de tegenstander.
gorecht1

Dat laatste is niet van toepassing op Gorecht D2 want die ploeg zag wel allemaal nieuwe gezichten in de voorjaarsreeks opduiken. Tegenstanders van nu zijn Niekerk, OKVC, Hoogezand, Aduard en Amicitia VMC. De laatste zal zaterdag op sportpark ‘De Koepel’ tegenstander zijn en gezien het resultaat van enkele weken geleden is Gorecht favoriet. Op sportpark ‘Coendersborg’ werd het namelijk 1- 11 voor de ploeg die ook nog eens tot de halve finale van het KNVB-bekertoernooi is doorgedrongen.

Op dit moment moet Gorecht de eerste plaats delen met Niekerk dat ook tien punten uit vier duels heeft weten te verzamelen. De Niekerkers spelen zaterdag in Oldehove tegen streekgenoot OKVC waar het enkele weken thuis met 2-0 van wist te winnen. Wat dat betreft heeft Gorecht het op papier eenvoudiger dan Niekerk maar dat is theorie want in het voetbal is de bal rond en de wedstrijd pas gespeeld als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.