Voorbeschouwing v.v.TLC met een zwart randje

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Afgelopen weekend was een weekend met een zwarte rand. Vrijdagmiddag werd bekend dat René Jonkman op 45-jarige was overleden aan de gevolgen van kanker, een ziekte waar je doorgaans vaak van verliest. René was jarenlang lid van vv Leek, maar meer bekend als grondlegger van het Univé Jeugdzaalvoetbalgala. Dit toernooi, wat inmiddels zijn 27e jaargang heeft gehad, is nog steeds het grootste zaalvoetbaltoernooi van Noord-Nederland en een begrip in het Westerkwartier. Veel leden van vv TLC (voorheen vv Tolbert en vv Leek Rodenburg) hebben deelgenomen aan het Univé Jeugdzaalvoetbalgala of nemen nog steeds deel aan dit toernooi. Daarom was het geweldig om te zien dat teams van vv TLC voorafgaand aan hun wedstrijd een minuut stilte in acht namen voor René Jonkman. Wij wensen Titi, Myka, familie en overige naasten heel veel sterkte in het verwerken van dit groot verlies.

TLC
Vrijdagavond 4 april gaat de pilot vv TLC voetbalschool van start. Van 17:00 tot 18:00 uur beginnen de F-pupillen met hun trainingen gevolgd door de E- & D-pupillen die van 18:15 tot 19:15 uur trainen. Hier wordt met enige spanning naar uitgekeken. Jeroen Dussel en staf hebben er heel veel zin in en zullen de deelnemers de komende 10 weken voorzien van diverse technieken.

Het komende weekend weer een volledig programma op de rol. Voor a.s. zaterdag & zondag zijn er 12 thuis- en 9 uitwedstrijden geprogrammeerd.

Een greep uit de 12 thuiswedstrijden van zaterdag & zondag: Gaat C1 zaterdag een overwinning behalen tegen Leovardia C1? We gaan het zien, aanvang 9:00 uur, om 10:30 uur TLC E6 – FC Grootegast E5, ook om 10:30 uur TLC F4 – VEV’67 F6, om 12:30 uur TLC zat. 2  – FC Grootegast 4 en om 14:30 uur TLC B1 – Niekerk B1. Zondag om 10:00 uur de topper TLC 6 – Zevenhuizen 3, koploper TLC 5 treedt om 10:00 uur aan tegen SV Bedum 4 en om 11:00 uur ontvangt TLC 4 het 2e elftal uit de Wilp.

Een greep uit de 9 uitwedstrijden voor zaterdag & zondag: Om 10:30 uur staan in Groningen TLC D2 en Lycurgus D2, tegenover elkaar en TLC zat 1 gaat op bezoek bij VVSV’09, aanvang 14:30 uur. Zondag om 10:00 speelt TLC 2 in Peize tegen Peize 3 en gaat TLC zondag een reuzenstap zetten richting kampioenschap als er gewonnen wordt in en tegen Tynaarlo, aanvang 14:00 uur.

Wedstrijdtip: TLC 6 – Zevenhuizen 3, aanvang 10:00 uur, mede omdat er veel bekende spelers uit Tolbert, Leek en Zevenhuizen acte de présence geven

Vrijdagavond een ‘Avondje TLC’ in Sportcentrum Leek met 3 wedstrijden. 3 zaalteams spelen vrijdagavond een uitwedstrijd.

vv TLC zaterdag

TLC zaterdag werd in Stedum getrakteerd op een 2-0 nederlaag. Daarmee is het seizoen voor TLC zaterdag eigenlijk voorbij en strijd men in de komende wedstrijden om de eer. De wedstrijd in Stedum was er een met 2 gezichten waar Stedum de eerste helft dicteerde en TLC zaterdag de 2e helft. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0 en dit was ook een verdiende nederlaag. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Ulrum tegen VVSV’09 een club die op het randje van omvallen staat en aan strubbelingen onderhevig is. Volgens de geruchten/berichtgeving gaan het weer twee verenigingen worden. Voor TLC zaterdag een mooie gelegenheid om daar de 3 punten te ontfutselen.

VVSV’09 - vv TLC zat 1

vv TLC liet het strijdend afweten in Stedum waardoor de wedstrijd terecht werd verloren. Stedum, dat nog volop meedoet in de 3e periode, toonde in de eerste helft wel strijdlust in dat resulteerde dan ook in een verdiende 1-0 ruststand. Na de rust een heel ander TLC, maar laat nu net de keeper van Stedum een topdag hebben. Nadat de TLC storm was overgewaaid scoorde Stedum een kwartier voor tijd de 2-0. “Afgetroefd op strijdlust” aldus trainer Dik Scholtens, “en dat vind ik jammer”. Zaterdag de ontmoeting in Zoutkamp tegen VVSV’09 wat ook nog volop in de race is voor de 2e plaats in de 5e klasse E. Daar heeft TLC wel degelijk een kans om met een positief resultaat terug te keren naar Leek. De selectie is compleet en wellicht is Ulrum de start van een goede einddemarrage.

VVSV’09 heeft best een leuke ploeg. Voorin lopen een paar aardig voetballers, maar achterin is VVSV’09 wel wat kwetsbaar. Of de huidige onrust binnen de fusieclub weerslag heeft op de ploeg van trainer Wim Nubé zal a.s. zaterdag blijken. VVSV’09 strijd met Niekerk, Boerakker en Stedum om plaats 2 en zal moeten winnen. Bij winst blijft VVSV’09 in het spoor van Niekerk.

vv TLC VR1

De dames van TLC hebben een 4-tal wedstrijden achter de rug en alle 4 de wedstrijden omgezet in de volle winst. 12 punten met een doelsaldo van 20 voor en 1 tegen. Gaan de vrouwen van TLC wederom een gooi doen naar een kampioenschap? Daar begint het wel op te lijken. De enige ploeg die in het spoor kan blijven is Rottevalle VR1, maar de rest is al uit zicht verdwenen. Zaterdag is de formatie van trainer Bijnagte en Mulder vrij.

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de altijd lastige vrouwen van Blue Boys. Voorafgaand aan deze wedstrijd een minuut stilte voor de overleden René Jonkman van beide zijden indrukwekkend.

Maar ook dit ‘varkentje werd eenvoudig gewassen’ en bleef de score maar beperkt tot 5-0. Wel in deze wedstrijd een zeldzaam mooi doelpunt gescoord door Tessa. Vanuit een corner ineens op de pantoffel met een inslag van een komeet zo ging is dit doelpunt het beste te omschrijven.

vv TLC zondag

TLC zondag had geen verplichtingen het afgelopen weekend. Met een schuin oog werd wel gekeken naar de wedstrijd Witteveense Boys  – Buinerveen, eindstand 4-1 waardoor Witteveense Boys de 2e plaats overnam van EEC met 6 punten achterstand op TLC. Aankomende zondag is er o.a. de wedstrijd EEC – Witteveense Boys en gaat TLC op bezoek bij Tynaarlo. TLC zon moet gewoon zorgen daar de 3 punten mee weg te nemen en geen blessures op te lopen. Ramon Sinninghe, Vincent van Kammen en Jeffrey Pariama zijn niet (wedstrijd)fit en ontbreken, Maarten van Dijken is nog een vraagteken en verder is de selectie compleet. Komende zondag kan er een belangrijke stap gezet worden naar het kampioenschap!

Tynaarlo heeft dit kalenderjaar van de 5 gespeelde wedstrijden slechts 1 keer gewonnen. In Tynaarlo werd op 16 maart jl. met 4-1 gewonnen van GKC. Tynaarlo bivakkeert daarom op de 9e plaats met 13 punten uit 18 wedstrijden. Zondag a.s. komt koploper TLC op bezoek en is de vraag of de thuisploeg zand in raderen kan strooien van een ploeg in vorm. Het zal een moeilijke opgave gaan worden en zal de 9e plaats het hoogst haalbare zijn voor de ploeg uit Tynaarlo.

vv TLC zaal

Vrijdagavond weer een ‘Avondje TLC‘ in sportcentrum Leek. 3 thuiswedstrijden staan op het programma en 3 teams spelen een uitwedstrijd. De echte topper vrijdag staat gepland om 21:00 uur en spelen TLC 3 en TLC 5 tegen elkaar. Ook om 21:00 uur de wedstrijd TLC 8 – Madjoe 7 en om 22:00 uur TLC 6 tegen Futsal Dragten 8.

De uitwedstrijden zijn: Martinistad 1 -TLC 7 in Hoogkerk, aanvang 20:00 uur, TLC 5 neemt het op tegen TLC 3 in het sportcentrum Leek aanvang 21:00 uur en TLC 9 gaat het CSVH 1 lastig maken in Sporthal Selwerd Groningen, aanvang 22:00 uur.