Omlandia wil handhaving boost geven met zege op PKC ‘83

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Met nog vijf duels in de Eerste Klasse E te gaan, kan het onderaan de ranglijst nog alle kanten op. Met het puntje dat Omlandia tijdens haar inhaalduel op Urk - wellicht onverwacht - sprokkelde, kreeg de spelersgroep in ieder geval een morele opkikker. Zaterdag hoopt Omlandia zelfs op een driepunter, wanneer het wisselvallige PKC ’83 naar Ten Boer komt. Toch zijn de bespelers van sportpark De Kring al zes duels ongeslagen. Het wordt tevens een clash tussen de topscorers van 1E: Jeroen Haan (13) en Erdem Yeni (14).
OmlandiaA
‘Wij zijn al druk aan het uitrekenen wanneer we kampioen kunnen worden. Dat zou op 12 april thuis tegen Noordscheschut al kunnen’, liet Urk-aanvoerder Siemen Lindeboom in aanloop naar Urk-Omlandia weten. Dat is natuurlijk de kat op het spek binden bij iedere tegenstander van een kampioensploeg in wording. Zo refereerde Omlandia-trainer Simon Schuil jr. in bespreking van Urk-Omlandia ook nog eventjes aan de woorden van Lindeboom. Het moest als extra krachtvoer dienen om een goed resultaat in de Noordoostpolder te halen, afgelopen zaterdag. En dat resultaat kwam er uiteindelijk ook. Urk begon sterk aan het duel en had binnen een halve minuut al doel kunnen treffen met een gevaarlijke aanval via rechts, maar binnen drie minuten had de score ook zomaar 0-1 kunnen zijn nadat een vrije bal van Jeroen Haan op de lat plofte. Urk was voor rust de sterkere ploeg, al zette Urk het overwicht maar niet om in een doelpunt. Na 37 minuten was dit wel het geval. Na een hoekschop kopte Lucas Nagel de thuisploeg geheel vrijstaand op 1-0. Eerder was hij met een kopbal ook al dichtbij de openingstreffer geweest, maar had Devon Harmsma een prima reflex in huis.

Prachtige lob

In de rust kwam Omlandia tot de conclusie dat er eigenlijk weinig mis was met het spel. Het enige wat ontbrak was een beetje lef om het de Urkers echt moeilijk te maken. Bovendien leek Urk toch al niet meer de geoliede machine van voorheen. Drie weken geleden werd thuis met 2-5 verloren van PKC ’83 en vorige week pakte het een moeizame zege bij hekkensluiter Oeverzwaluwen. Omlandia leek zich na rust bewust van het feit dat er iets te halen viel op Urk en dat demonstreerde Jeroen Haan na ruim een uur met een prachtige lob van 35 meter over de keeper van Urk heen. Het doelpunt bleek precies het medicijn wat Omlandia nodig had, want plotseling waren er ook kleine kansjes op 1-2 en regelmatig bluften de Ten Boersters Urk af in de duels. Urk drukte ook, maar echt grote kansen kreeg het niet meer. Bovendien zag Urk nog een terechte rode kaart nadat Gert Jan Nagel een elleboogstoot uitdeelde aan Thijs Sonneveld. Mede hierdoor werd 1-1 ook de eindstand en daar was Omlandia uiteraard het meest verheugd mee gezien de strijd om handhaving. Urk zal zich op hun beurt weer snel moeten herpakken, wil het alsnog op korte termijn de titel binnenhalen. Voor de liefhebbers is de volledige samenvatting met commentaar hier nog te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=b9v3WW3oyAo&feature=youtu.be

Attractief

Komende zaterdag treft Omlandia PKC ’83, toevalligerwijs de enige ploeg die koploper Urk totnogtoe een nederlaag wist toe te brengen. De stadjers kampten in de wintermaanden december, januari en februari met een heuse winterdip, toen er in 5 duels slechts 4 punten (doelsaldo: 6-13) werden gepakt. Gelukkig voor PKC ’83 wist de equipe van Bennie de Jong zich in de maand maart flink te herpakken. Ditmaal werden er in 5 duels liefst 13 punten gepakt (doelsaldo 17-4), met onder meer zeges op de hooggeklasseerde ploegen VEV ’67 en zoals al eerder gezegd Urk. Dat er in maart niet louter overwinningen werden geboekt door PKC ’83 was tot voor afgelopen weekend toch wel verrassend, want weinigen hadden erop gerekend dat de stadjers zaterdag punten zouden laten liggen bij Noordscheschut. Toch gebeurde dat (1-1) en dat tekent eigenlijk het voetbaljaar dat PKC ’83 dit seizoen doormaakt. Optredens van de ploeg uit Groningen zijn ondanks de wisselvalligheid ook doorgaans attractief voor de neutrale toeschouwer. Met Erdem Yeni heeft PKC ’83 niet alleen de topscorer van de 1e Klasse E (14 goals) in huis, ook Michel Boonstra – die afgelopen zomer van De Vogels overkwam – en Kassim Bizimana, Ex-FC Groningen en BV Veendam, vinden regelmatig het net. Daarnaast is vleugelaanvaller Jordi Striedelmeijer de laatste tijd bijzonder goed in vorm.

Spelaandeel

Simon Schuil jr, trainer van Omlandia, verwacht ten opzichte van het duel met Urk een totaal andere wedstrijd dan tegen PKC ’83. ,,Ik denk dat ons spelaandeel tegen PKC ’83 een stuk groter zal zijn dan tegen Urk. Ik zal op basis van die verwachting ook de basisopstelling gaan bepalen. Dat zij tegen topploegen goed uit de verf kwamen, is mij ook bekend. Zo gaven ze tegen Urk heel hoog op druk, maar het is ook een ploeg die graag mag voetballen. Dat ze tegen laagvliegers dan weer minder presteren is vreemd en dat maakt PKC ’83 dan ook weer een lastig in te schatten ploeg. Soms spelen ze top en dan weer flop. We hopen dan maar dat ze zaterdag flop zijn’’, lacht Schuil jr. Toch probeert de jonge oefenmeester voornamelijk uit te gaan van de eigen kracht. ,,De uitwedstrijd werd 2-2 met wereldgoals van onze kant, maar we gaven de tegengoals juist weer heel knullig weg. Wat dat betreft moeten we op essentiële momenten nog net even wat doortastender zijn.’’

Omlandia mist tegen PKC ’83 sowieso Henk van der Wolde en Martin Oudman met blessures. Laatstgenoemde hoopt volgende week tegen Oeverzwaluwen weer bij de wedstrijdselectie aan te sluiten. Omlandia – PKC ’83 wordt zaterdag gespeeld aan het Ten Boerster sportcomplex aan de Sportlaan en gaat om 14.30 uur van start. Arbiter Inia zal proberen het duel in goede banen te leiden.