Laat de derby volgend seizoen maar komen en niet in de nacompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in de vierde klasse C van het zondagvoetbal voor Kloosterburen.
Kloosterburen1
Kloosterburen kende na het 3-3 gelijkspel tegen Haren op zondag 8 december 2013 een magere periode. Zeven duels achtereen werd er verloren wat er vervolgens voor zorgde dat men zich opeens terugvond in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Een nacompetitie die uitsluitsel moet geven of je als club vierde klasser blijft of vijfdeklasser wordt. Dat scenario verdient Kloosterburen niet en waarvan velen zullen zeggen welke club verdient dat wel.

Ik heb het al vaker gezegd, als je sportpark Westerklooster oploopt dan loop je een sportpark op wat voetbal ademt. Een complex wat schoon en goed onderhouden wordt door een club vrijwilligers die zondags ook in groten getale bij het eerste elftal te vinden zijn. Want ook dat is kenmerkend voor de zondag vierdeklasser. De betrokkenheid bij het eerste elftal en de rest van de vereniging is groot.

De toeschouwersaantallen zijn ook een verhaal apart. Want de aantallen waar menig tweede of derde klasser uit de stad Groningen jaloers op zou zijn worden in Kloosterburen als normaal gezien. Niet zelden gebeurt het overigens  ook bij uitwedstrijden dat de Kloosterburen-aanhang in de meerderheid is.

Op dit moment staat Kloosterburen er niet echt geweldig voor maar toch heb ik niet het gevoel dat er bijvoorbeeld een nacompetitie-kraker tussen Kloosterburen en misschien Eenrum zit aan te komen. Gezien het programma van Kloosterburen moet het mogelijk zijn om de nacompetitie te ontlopen. Met thuisduels tegen Zevenhuizen, FVV en Zuidlaarderveen en uitwedstrijden tegen MOVV en Haren moet het mogelijk zijn om vierdeklasser te blijven. Want de programma’s van de concurrentie bekijkende denk ik dat Farmsum en VVK het op papier moeilijker hebben dan Kloosterburen. Ik ben echter heel eerlijk, mijn hersenspinsels zijn een beetje gebaseerd op dat de wens de vader van de gedachte is  want als we volgend seizoen de derby Kloosterburen-Eenrum in de vierde klasse mogen beleven zou dat echt geweldig zijn.