Ook voor Gorecht D2 en SV Bedum F1 gaat de competitie weer verder

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

svBedumNa een weekend waarin er voor Gorecht D2 een bekerduel op het programma stond en het voor Bedum F1een vrij weekend was gaan beide teams zaterdag weer verder in de competitie.

 


                

Gorecht D2 moest het zaterdag opnemen tegen HH Combi voor een plaats in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Felix Laan won het duel uiteindelijk met 0- 1 waarbij er een glansrol was weggelegd voor doelman Tobias Top. De gastheren kregen namelijk in blessuretijd nog een strafschop zodat de kans op een eventuele verlenging of strafschoppen aanwezig was. Maar de doelman groeide uit tot de held van zijn team door de strafschop te keren zodat Gorecht D2 de halve finale wist te bereiken.
gorecht1

Maar na het bereiken van de halve finale is het vizier bij de D2 nu weer gericht op de competitie waarin de ploeg samen met Niekerk D 1 een gedeelte eerste plaats inneemt. Een gedeelde eerste plaats die het alleen maar kan vasthouden als het thuis van Hoogezand D3 wint. Want concurrent Niekerk moet op bezoek bij Amicitia VMC D 1 dat nog steeds zonder punten is. Dus om in de race te blijven voor de titel moet er tegen Hoogezand gewonnen worden om de kans op de titel in eigen hand te houden.

svBedum


Waar het bij Gorecht D2 een spannende aangelegenheid is ligt SV Bedum F 1 al aardig op kampioenskoers. De ploeg heeft al zijn drie duels gewonnen en is daarmee als enig team nog ongeslagen. Zaterdag gaan SV Bedum F 1 in Winsum op bezoek waar de F-junioren van SJO Viboa/Hunsingo de ontvangende ploeg zijn. De Winsumers zullen op en top gemotiveerd zijn want met een punt uit drie duels kenden ze geen goede start. Maar in een derby komen andere krachten los dus zal SV Bedum gewaarschuwd zijn voor een uiterst gemotiveerde tegenstander.