Ronostrand en leuke duels bij v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Het was vorig weekend een heerlijk voetbalweekendje. Er werd op alle velden op sportpark Rodenburg gestreden om de punten en uiteindelijk was het één succesvol, waren beiden tevreden met een punt of was het helaas Pindakaas, maar de volgende wedstrijd beter.
TLC

Zomaar een greep uit de resultaten van vorige week zaterdag. De B1 speelde gelijk bij Drachtster Boys B2, D2 won met 6-2 van Helpman D3, SJO Boerakker F1 was een maatje te groot voor TLC F4, 4-0, MB1 won in en van Boornbergum MB1 met 2-1, VR2 won verdiend van de Lauwers VR2 met 4-0 en TLC zat 1 (of René de vries) gaf ZEC een pak slaag 7-0. Zondag was er de topper TLC 6 - Wilper Boys 3 en deze werd gewonnen door de Wilpsters met 1-2. TLC 5, TLC 4, TLC 3 en TLC zon 1 wisten allen hun wedstrijden winnend af te sluiten. Voor TLC zon 1 betekende dit, en met nog 4 wedstrijden te gaan, een stap dichter bij het kampioenschap omdat EEC punten verspeelde in Zeijen. De dames speelden maandagavond hun wedstrijd

Komend weekend is het een inhaal/bekerweekend en dus een beperkt programma. Voor a.s. zaterdag & zondag staan er 3 thuis- en 5 uitwedstrijden op het programma.

Programma voor a.s. zaterdag 29 maart; Om 10:00 uur TLC B2 – Beilen B3 en om 14:30 uur TLC VR1 – Blue Boys VR1. Voor zondag 30 maart staat er 1 wedstrijd genoteerd TLC 6 – Yde de Punt 2 aanvang 10:00 uur.

Vijf teams van TLC spelen een uitwedstrijd. Zaterdag 29 maart; TLC C3, TLC E2, TLC zat 1 en zondag 30 maart TLC 4 en TLC 5. Wedstrijdtip: Roden 5 - TLC 4, aanvang 12:00 uur, sportpark Norgerweg Roden.

Vrijdagavond een ‘Avondje TLC’ in Sportcentrum Leek met 3 wedstrijden. 3 zaalteams spelen een uitwedstrijd.

 vv TLC zaterdag

TLC zaterdag moest afgelopen zaterdag aan de bak om niet voorbij gestreefd te worden door de tegenstander ZEC uit Zandeweer. Wat leek op een moeilijke middag werd uiteindelijk een ‘Kat in ’t bakkie- wedstrijd. Na 90 minuten stond er een eindstand van 7-0 op het elektronisch scorebord. Torjäger René de Vries wist deze middag 4x het net van de Zandeweersters. Te bollen. Gerrit Cornelisse, Guido Bos en Jeffrey Noeken maakten het zevental compleet. Door deze overwinning is TLC steviger op de 8e plaats komen te staan. Komende zaterdag wordt koers gezet richting Stedum om de inhaalwedstrijd tegen de plaatselijke trots, vv Stedum, te spelen. Wurmt TLC zaterdag 1 zich richting de 7e plaats of gooit Stedum roet in het eten.

vv TLC zat. Had geen kind aan het zwak opererende ploeg uit Zandeweer. Met name René de Vries voelde zich als een vis in het water en liet de achterhoede van ZEC behoorlijk zweten. Aan TLC zijde werd er als team gevoetbald en dan blijkt dat TLC een heel aardige ploeg heeft. De wedstrijd in Zandeweer was ook al een prooi voor TLC zat. en dat betekent 6 punten, 13 voor en 0 tegen. Met dit resultaat reist TLC zat met vertrouwen af richting Stedum om de eerder afgelaste wedstrijd in te halen. Hier winnen betekent weer aanklampen aan de staart van de middenmoot.

Stedum is een sneakie ploegje en met het pakken van de punten is het ineens een serieuze bedreiging voor Boerakker geworden. Bij winst komt de ploeg van trainer Leendert Nieborg zelfs naast Boerakker, maar de ‘Geel/zwarten’ hebben een veel beter doelsaldo. Op de website van vv Stedum is de voorbeschouwing van deze wedstrijd te lezen en deze willen we u niet onthouden omdat men zich afvraagt wat de spelers krijgen te eten in Leek e.o. Lees hier de STEDUMER VOORBESCHOUWING. Voor Stedum staat er nog veel op het spel en zal zaterdag vol spanning aantreden tegen TLC zaterdag. 1 wat frank en vrij kan voetballen. Voor TLC zat. staat niets meer op het spel terwijl Stedum, bij winst, nog aanspraak kan maken op een periodetitel, maar dat hangt wel af wat er zich op de andere velden afspeelt.

vv TLC VR1

De dames van TLC draaien op volle toeren. drie gespeeld drie gewonnen en mogen we de verslagen geloven dan worden de overwinningen behaald met het fameuze ’tikkie takkie’ voetbal. Zaterdag is Blue Boys de tegenstander dit is een ploeg die ook best een balletje kan trappen en zullen de TLC dames de mouwtjes op moeten stropen.

Afgelopen maandagavond kwam de groen/blauwe formatie uit Leek in actie in de wedstrijd in en tegen Houtigehage. De dames uit Leek gaven de geel/rode gastdames een ouderwetse voetballes en de wedstrijd eindigde na 90 minuten in een niets onthullende 0-8 overwinning. Voor zaterdag dus een klein krakertje al doet de stand op de ranglijst dat niet vermoeden. Toch is Blue Boys voor TLC altijd een lastige tegenstander. Woensdagavond verloor Blue Boys van Stanfries VR1 met 1-2 en zo moeten de dames uit Nij Beets vol ten aanval trekken om nog mee te gaan doen in de kop van het klassement. Op dit moment steken de dames van Rottevalle VR1 en TLC VR1 erboven uit met Blue Boys in de achtervolging. Zaterdag aanstaande bent u van harte welkom op sportpark Rodenburg aanvang 14:30 uur.

 vv TLC zondag

TLC zondag deed wat het moest doen; Winnen! HOC was met vlagen best een aardige ploeg, maar als de (opgelegde) kansen niet benut worden dan doe je niet mee om de prijzen in deze klasse. Sale Rozema liet weer van zich gelden en scoorde 2x waarbij de 2e een hele mooie was. Door deze overwinning komt het rechtstreekse kampioenschap steeds meer in zicht en met nog 4 wedstrijden te gaan en 6 punten voorsprong op de nr. 2 kan het normaliter niet meer fout gaan. Zondag geen wedstrijd voor TLC zon 1, maar is het afwachten wat achtervolger Witteveense Boys doet in de inhaalwedstrijd tegen Buinerveen.

In de wedstrijd tegen HOC liet TLC weer zien dat het dodelijk effectief kan zijn. In de eerste helft liet HOC zien dat het best leuk kan voetballen, maar de voorwaartsen uit Odoorn lieten het afweten. TLC wist in de 3e minuut al te scoren via Sale Rozema en dit was tevens de ruststand. Vlak na rust zette Stefan Peper TLC op 2-0 en daarna ging het kaarsje langzaam uit bij HOC. Sale Rozema maakte op fantastische wijze de 3-0 en dit was tevens de eindstand. In Zeijen speelde op dat moment EEC gelijk tegen SVZ en zo werd het voor TLC zon. een prima weekend.

Het weekend van 6 april zal een interessant voetbal weekend worden voor de 5e klasse E. vv TLC zon 1 speelt dan uit in en tegen Tynaarlo terwijl EEC en Witteveense Boys elkaar treffen in Ees. Op zondag 20 april komt EEC naar Leek en dit is de voorlaatste wedstrijd. De april maand kan dus een hele mooie maand worden voor TLC zondag en eerlijk gezegd verdiend deze ploeg dat ook.

Zondag a.s. geen wedstrijd voor de hoofdmacht van TLC. Met de naderende temperaturen (18-20°C) is een bezoekje aan het Ronostrand of een terrasje wel het overwegen waard.

vv TLC zaal

Vrijdagavond weer een ‘Avondje TLC‘ in sportcentrum Leek. 3 thuiswedstrijden staan op het programma en 3 teams gaan hun wedstrijd buiten de gemeente grens afwerken. Het thuis programma in Sportcentrum Leek: TLC 1 – de Slingerij 2 aanvang 19:00 uur; TLC 7 – ONT/CHZ 4 aanvang 20:00 uur en om 21:00 uur speelt TLC 9 tegen de grootste studenten zaalvoetclub van Nederland drs. Vijfje 34.

De uitwedstrijden zijn: Oranje Nassau 4 - TLC 2 in de BEA-hal, Haren aanvang 19:00 uur, Potetos 6 – TLC 6 in Sporthal Lewenborg, Groningen aanvang 19:00 uur en TLC 3 gaat op bezoek bij koploper Achilles 1894 1 in Sporthal Marsdijk te Assen, aanvang 22:00 uur.