Zaterdag belangrijke dag v.v.Stedum 1 en 2

Geschreven door Jaap Dijkema op . Geplaatst in Prietpraat

Het eerste elftal neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Tolbert Leek Combinatie: TLC. Vorig seizoen nam Stedum het nog op tegen Tolbert, maar Tolbert en Leek zijn sinds dit seizoen gefuseerd en proberen zo om de noordelijke clubs het nog moelijker te maken.
Stedum

TLC 1 staat er bekend om dat de helft van de selectie bijna even groot is als de martini toren. Wat ze in Tolbert / Leek eten weet bijna niemand, maar dat ze in de pubertijd de hoogte in zijn gegaan weten we dan wel zeker. Het zijn niet allemaal koppers á la Martin Drent, maar clubtopscoorder René de Vries weet wel aardig hoe je een bal met het hoofd moet raken. Doordat de Stedumers de voorgaande twee wedstrijden ruim wist te winnen en de concurrentie dure punten liet liggen, zijn er voor de Stedumers misschien toch nog kansen om deel te mogen nemen aan de felbegeerde nacompetitie voor richting de 4e klasse.

Rood Zwart Baflo en Niekerk maken samen uit wie de tweede periode gaat pakken, tot op heden heeft Niekerk hier de beste papieren voor. Aanstaande zaterdag spelen beide clubs tegen elkaar. Als Niekerk de tweede periode in beslag neemt, speelt degene die als 3e eindigt in de competitie ook nacompetitie. VVSV`09, Boerakker en Stedum zijn daarvoor de grote kanshebbers. De uitwedstrijd in Leek tegen TLC werd met door Stedum, dankzij goals van Remy Nieborg, Yannick v/d Berg en Diederik Dijk, met 1-3 gewonnen. Hopelijk weten de Stedumers wat er zaterdag op het spel staat en weten ze net als de voorgaande wedstrijd met goed positiespel, strijd en inzet te winnen. Want dat zou betekenen dat het weer helemaal terug is in de strijd voor de vervangende periode titel.

Voorafgaand aan Stedum 1- TLC 1 speelt het tweede elftal van Stedum de absolute degradatie kraker van de competitie. Stedum 2 ontvangt in eigen huis hekkensluiter De Pelikanen 3. Stedum 2 heeft van de 10 gespeelde wedstrijden drie punten behaald en De Pelikanen hebben uit de 11 gespeelde wedstrijd nog maar één punt behaald. Mochten de Stedumers zaterdag winnen van de hekkensluiter, dan is het gat met De Pelikanen 5 punten. Het beloofd dus een belangrijke dag te worden voor v.v. Stedum.