Noordwolde en Appingedam kunnen de punten goed gebruiken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in de derde klasse C van het zaterdag voetbal voor de voetbalvereniging Noordwolde en Appingedam.

Noordwolde                                   appingedam
Noordwolde maakt een wat moeizaam seizoen door. De ploeg van trainer Jacob Zwart bivakkeert al vanaf het begin van het seizoen onderin de derde klasse. Het begin van het seizoen was namelijk rampzalig wat zijn oorzaak had in een belabberde voorbereiding. Een voorbereiding die dusdanig slecht was dat Zwart even overwoog om zijn contract in te leveren. Na vier competitieduels hadden de geelhemden nog maar twee punten verzameld en ook in het verdere verloop van het seizoen bleef het bij punten sprokkelen waarbij het op dit moment uit negentien wedstrijden 19 punten heeft behaald.

Dat heeft er voor gezorgd dat Noordwolde op dit moment met een 11e plaats net boven de streep staat. Met een duel minder heeft het twee punten voorsprong op Poolster, drie op Westerlee en vier op VVK. Westerlee heeft net als Noordwolde ook negentien duels gespeeld waar VVK er al eenentwintig heeft afgewerkt.

Kortom, er breken nog spannende weken aan voor Noordwolde waar op dit moment ook nog niet bekend is wie de opvolger wordt van de naar VVK vertrekkende Jacob Zwart. Spannende weken die zaterdag beginnen als Appingedam in Noordwolde op bezoek komt voor het duel dat enkele weken werd afgelast. Een duel dat Appingedam overigens weer even aan de leiding kan brengen omdat de ploeg van Gerard Zeeman bij winst op 52 punten komt. Maar dan moet Gorecht in Delfzijl punten verliezen tegen Eems Boys wat gezien de vorm van Eems Boys niet ondenkbeeldig te noemen is.
Daarom zijn beide ploegen, Noordwolde en Appingedam, gebaat bij de drie punten. Noordwolde in zijn strijd tegen degradatie en de Damsters om in de race te blijven voor het kampioenschap.