FC LEO:Ieder nadeel heeft ook een voordeel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor club uit een bepaalde klasse en waar we deze week in de derde klasse B van het zaterdag voetbal voor FC LEO uit Leens kiezen.
FCLeo


Dat het voor FC LEO een moeilijk jaar zou worden was voor aanvang van het seizoen al bekend. De jonge formatie van trainer Jan Jaap Zijlstra kwam namelijk in een poule terecht met verenigingen uit Friesland. Dat betekent vaak dat het fysiek aspect ruimschoots aanwezig is. Dat is nu net niet datgene waar FC LEO en het van moet hebben want om te zeggen dat de Leensters over een fysiek sterke ploeg beschikken zou te ver gaan.

De jonge Oranje-brigade voetbalt iedere week voor wat het waard is maar helaas levert ze dat bijna niets op. Met vier punten uit negentien wedstrijden is het doek al bijna gevallen voor FC LEO want de achterstand op Grijpskerk en Wykels Hallum bedraagt dertien punten waarbij Grijpskerk een duel en Wykels er zelfs drie wedstrijden minder heeft gespeeld.

Daarom is het wel logisch dat men in Leens verwacht dat men het volgend seizoen weer in de vierde klasse zal uitkomen. Maar laten we er de wijze woorden van Johan Cruijff er even bijhalen, ieder nadeel heeft een voordeel, want als FC LEO dan ingedeeld wordt zoals het hoort kan het een aantal leuke derby’s verwachten