VV Groningen op weg naar de titel ..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor club uit een bepaalde klasse en waar we deze week in de vierde klasse C van het zaterdag voetbal voor V.V. Groningen kiezen.
VVGroningen


Dat V.V. Groningen kampioen wordt is met meer zekerheid te zeggen dan dat bijvoorbeeld FC Groningen de play offs voor Europees voetbal gaat halen. De Groningers gaan met een straatlengte voorsprong aan de leiding in de vierde klasse C en de achtervolgers moeten vrezen dat ze de resterende duels voor een plaats in de nacompetitie zullen spelen.

Daar voldoet VV Groningen volledig mee aan de verwachtingen want voor aanvang van het seizoen werden ze door velen al als de gedoodverfde kampioenen afgeschilderd. De selectie van trainer Gert Haak had namelijk een kwaliteitsinjectie ondergaan doordat een groot aantal, dat op een hoger niveau speelden naar sportpark het Noorden waren gekomen. Wat volgde waren de geruchten dat er bij VV Groningen betaald zou worden maar wat door alles en iedereen nog steeds als dikke onzin betiteld wordt.

VV Groningen heeft nog zes duels te gaan en staat in theorie zeven punten voor op achtervolger Godlinze dat twee duels minder heeft gespeeld. Maar Godlinze-trainer Peter Ernst is een realistische trainer die weet dat er eigenlijk een wonder moet gebeuren wil hij met zijn team het kampioenschap nog in de wacht slepen.