En opeens was alles anders voor Gorecht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor club uit een bepaalde klasse en waar we deze week in de derde klasse C van het zaterdag voetbal voor de voetbalvereniging Gorecht kiezen
gorecht1

Enkele weken geleden sprak ik Gorecht-trainer Bert Vos. Op dat moment stond zijn ploeg zeven punten achter op koploper Appingedam. Een ruime achterstand voor de zaterdagclub uit Haren die echter al verzekerd was van de nacompetitie. De ruime achterstand en de behaalde periodetitel zorgden er voor dat de trainer sprak van tien duels waarin hij zijn ploeg scherp moest houden. De trainer sprak namelijk letterlijk de woorden, we moeten maar eens even met elkaar om tafel gaan zitten om dat probleem op te lossen.”
Maar het bijzondere was dat het ‘probleem’ zich anders oploste dan Bert Vos had kunnen dromen. Want opeens begon koploper Appingedam punten te verspelen en werd de achterstand van Gorecht alleen maar kleiner. Zo klein dat er met het duel Appingedam-Gorecht op het programma nog maar een verschil van twee punten was. Weliswaar nog wel in het voordeel van de ‘Damsters’ maar toch, Gorecht rook ‘bloed’. Na een eerste helft met een 0-0 op het scorebord wonnen de mannen van Bert Vos vorige week zaterdag het duel uiteindelijk met 3-0 en als we de verhalen mogen geloven, speelde Gorecht in de tweede helft een puike partij.
Zo werd het opeens een ander verhaal voor Gorecht want in plaats van dat het een ‘plan’ moest maken om  tien duels ‘schadevrij’  uit spelen heeft het, met nog zeven duels te gaan, opeens alles weer in eigen hand. Want Gorecht heeft nu een punt voorsprong op Appingedam wat op dit moment niet een ploeg in vorm lijkt te zijn. Want als koploper in drie duels acht punten verliezen is niet natuurlijk niet goed te noemen.
Voor morgen, zaterdag 22 maart, staat voor Gorecht de derby tegen de buren uit Glimmen op het programma en gaat Appingedam als nummer twee op bezoek bij nummer tien Noordwolde. Geen duels waarbij het voorspellen van de juiste uitslag als simpel moet worden gezien maar waarbij het niet ondenkbeeldig is dat de voorsprong van Gorecht na morgen nog een paar punten meer is geworden .