Nog zes finales voor SV Marum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor club uit een bepaalde klasse en waar we deze week in de tweede klasse J van het zaterdag voetbal voor SV Marum kiezen.
marum

Na het seizoen 20 12-20 13 promoveerde Marum naar de tweede klasse. Een klasse waarin het op dit moment moeilijk heeft. Op dit moment staat Marum namelijk op een dertiende plaats wat betekent dat het op een plaats staat dat rechtstreekse degradatie betekent. Het verschil met het ‘veilige’ FC Meppel(op een 10e plaats) bedraagt vijf punten en met zes duels te gaan is dat geen achterstand die onoverkomelijk is. Want uit de laatste twee duels werden er door de Marumers vier punten behaald en ergens denk je dan, zou het ‘Leekstervoetbalgala-gevoel’ er bij de Marumers wat inkomen. Dan denk je, zou het team denken, de dood of de gladiolen maar wij gaan niet degraderen.

Dat zou natuurlijk kunnen maar zeker weten doe ik dat niet omdat ik de Marumers nooit zie spelen. Maar gezien de verhalen van de man, Johannes Kalfsbeek, van wie ik de verslagen nog steeds met veel plezier lees is mijn hoop niet helemaal ongegrond.

Nog zes finales volgens dé reporter uit Marum en omstreken en mochten die tot een goed einde gebracht worden dan zal het spannend worden hoe de concurrentie het er af heeft gebracht. Want spannend gaat het worden met vijf tien teams, Aduard, Marum, VHK, Groen Geel en FC Meppel, die met een onderling verschil van zes punten strijden om rechtstreeks lijfsbehoud voor wat betreft de tweede klasse.