Noordpool, het enige wat telt is winnen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat geldt ook voor Noordpool en GEO die zaterdag in Uithuizen tegenover elkaar staan.
noordpool

Noordpool begon sterk aan zijn debuutjaar in de vierde klasse maar gaandeweg werd het allemaal toch wat minder in Uithuizen. Blessures en schorsingen van bepalende spelers zorgden voor een terugval zodat Noordpool na de winterstop opeens naar beneden op de ranglijst moest kijken. Iets wat men na de flitsende start misschien niet had verwacht maar op dit moment  wel de realiteit is.

Maar zaterdag werd er na drie opeenvolgende nederlagen wer eens gewonnen toen Veendam 1894 op een 4-2 nederlaag werd getrakteerd. Dat verschafte de ploeg van trainer Willem Kluin tweer wat lucht in de strijd tegen degradatie maar het gevaar is nog niet geweken. Iets wat meer het geval zal zijn als er zaterdag gewonnen wordt van GEO uit Garmerwolde. Dat zal overigens nog lastig genoeg worden want GEO behaalde uit zijn laatste vier duels maar liefst tien punten en wat er voor zorgt dat de ploeg bij winst in Uithuizen zo goed als veilig zal zijn.

Daar heeft Noordpool nog wat meer punten voor nodig want trainer Willem Kluin denkt dat dertig punten wel voldoende moeten zijn om ook volgend seizoen vierdeklasser te zijn. Noordpool heeft nog zes duels te gaan om dat doel uiteindelijk te bereiken en daarom hoeft niemand de Uithuizers te vertellen dat een zege op GEO een grote stap in de juiste richting zou zijn.