SV Bedum F1 en Gorecht D2 strijden zaterdag om koppositie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

SV Bedum F1 en Gorecht D2 wonnen zaterdag ook hun tweede duel in de voorjaarsreeks. Waar de Bedumers in Oude Pekela Noordster F1 met 2-0 versloegen won Gorecht thuis met 2-1 van Aduard D1.
svBedum

Na twee duels heeft de F1 de volle buit van zes punten weten te behalen. Waar op 8 maart met 3-2 van Omlandia uit Ten Boer werd gewonnen was zaterdag Noordster 1 de tegenstander. In een leuk duel won de F1 van de Bedumers met 2-0 van hun leeftijdsgenootjes uit Oude Pekela waardoor ze met zes punten uit twee duels aan de leiding gaan. Dat doen ze samen met Appingedam dat ook uit zijn eerste twee duels de volle buit aan punten binnen wist te halen. De Damsters wonnen hun eerste wedstrijd uit tegen VIBOA/Hunsingo met 3-1 en zaterdag waren ze te sterk voor SJO NEC uit Delfzijl.

Een spannende aangelegenheid dus voor zaterdag tussen twee teams die in de najaarsreeks ook tegen elkaar voetbalden. Toen werd er aardig gescoord door beide teams want in Bedum kwam er toen een 8-0 zege voor de thuisploeg op het DWF te staan en in Appingedam werd het helemaal ‘kermis’ met een eindstand van 7-10. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst en daarom is het duel tussen SV Bedum F1 en Appingedam F1 er gewoon een tussen de twee koplopers in 1e klasse poule 6 voor F-junioren.


gorecht1

Waar de F-junioren van SV Bedum de volle buit aan punten hebben behaald geldt dat ook voor Gorecht D2. In het eerste duel werd het een eenvoudige overwinning voor de ploeg van trainer Felix Laan. Amicitia VMC werd op 8 maart met 11-1 van het veld geveegd en even was daar het idee, we zijn in een gemakkelijke poule geplaatst. Maar dat gevoel is ondertussen wel een beetje verdwenen want zaterdag moesten de mouwen opgestroopt worden om de drie punten in eigen huis te houden. Tegen Aduard D1werd een 2-1 overwinning geboekt maar dat gaf de ploeg meer voldoening dan de 11-1 van een week eerder tegen de Amicitianen.

Zaterdag wacht er weer een pittige tegenstander als Gorecht op bezoek gaat bij Niekerk D1. De Niekerkers wonnen ook hun eerste twee duels want op 8 maart werd de streekderby tegen OKVC uit Oldehove met 2-0 gewonnen en vorige week werden de drie punten mee uit Hoogezand genomen. Tegen de D3 van de club met dezelfde naam werd namelijk een 5-3 overwinning behaald. Dat zorgt er daarom ook voor dat ook in Niekerk de nummers een en twee van de ranglijst elkaar ontmoeten en wat dus betekent dat er voor zowel SV Bedum F1 als Gorecht D2 een heuse topper op het programma staat.