Veel overeenkomsten tussen De Fivel en De Heracliden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Mijn zaterdag stond in het teken van een bijna ‘thuiswedstrijd’ want na een telefoontje vanaf de redactie werd het geen Ezinge-Rood Zwart Baflo maar De Fivel-De Heracliden.

fivel                       DeHeracliden
Geen Feerwerd maar Zeerijp waar vanmiddag De Fivel en De Heracliden het tegen elkaar gaan opnemen. Een duel waarin voor beide teams grote belangen op het spel staan. Thuisploeg De Fivel kan de punten namelijk goed gebruiken om een stevige middenmoter te blijven en De Heracliden heeft de punten hard nodig om een kans op een plaats in de nacompetitie te behouden.

Enkele maanden geleden, op 26 oktober 2013 om precies te zijn, won de ploeg van trainer Jeroen de Munck het onderlinge duel met 3-2 hoewel De Fivel toen vooral in de tweede helft de bovenliggende partij was. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor vanmiddag want duels als een streekderby zoals deze staan altijd op zichzelf.

In het seizoen 2006-2007 kwam De Heracliden voor de laatste keer naar Zeerijp voor een competitieduel en toen werd het op 10 maart een 1- 1 gelijkspel. Een gelijkspel in een periode dat De Heracliden aan een vrije val begon die uiteindelijk in de vijfde klasse zou eindigen. Maar vanuit de vijfde klasse klommen de ‘Meisters’ weer op naar de derde klasse waar De Fivel sinds het begin van het huidige seizoen ook weer in is teruggekeerd.

Het bijzondere aan beide verenigingen is dat ook De Fivel twee achtereenvolgende degradaties voor zijn kiezen kreeg want bij de ‘Riepsters’ begon de vrije val in het seizoen 2007-2008.

Kortom diverse overeenkomsten tussen beide teams en dat is qua speelstijl ook het geval. De Fivel en De Heracliden staan beide garant voor aanvallend voetbal dus wat dat betreft kan het een attractief duel worden in Zeerijp waar het duel onder leiding van scheidrechter Lips uit Delfzijl staat.