Veel belangstelling voor 3e VITOS-toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 29 maart organiseert Ronald de Vrij voor de derde keer het VITOS-zaalvoetbaltoernooi. Op die dag zal de Rodenburghal in Leek hetstrijdtoneel zijn waar acht teams om de VITOS-bokaal zullen strijden.

           poster

Ondanks dat het nog  twee weken duurt voordat het toernooi daadwerkelijk plaatsvind is organisator Ronald de Vrij nu al laaiend enthousiast over het naderende zaalvoetbaltoernooi. Een toernooi wat hij dit jaar voor de derde keer zal gaan organiseren.’ Bij VITOS werken we met een aantal collega's die allemaal wel een beetje een voetbalachtergrond hebben. Zo voetbalt Hielke de Jong voor CSVH, speelt Pepijn van der Mark bij VEV’67 en komen Joel Beljon en Jelmer Korf respectievelijk voor v.v. TLC en OKVC uit. Daarnaast hebben we ook nog een ‘joker’ in ons team wat onder de naam FC VITOS aan het toernooi zal meedoen. Want niemand minder dan Freddy de Grooth, volgend seizoen Pelikaan S maar nu nog Groninger Boys, zal ons team komen versterken.”

Acht teams zijn er door Ronald de Vrij uitgenodigd waarbij er zels geloot moest worden omdat dertien teams zich hadden  aangemeld voor een toernooi dat bekend staat om zijn gezellige sfeer. ‘We hebben moeten loten omdat we maar voor acht teams ruimte hebben in het programma. Want naast dat er gevoetbald wordt is er namelijk ook live-muziek en zal er een dansgroep optreden.”

Ondanks dat er voldoende entertainment te zien zal zijn staat op 29 maart het voetballen wel centraal volgens Ronald de Vrij. ‘Er komen voldoende spelers naar Leek waar de liefhebber van het zaalvoetbal van zal kunnen genieten zoals de twee broertjes Robert en Erwin Oosterhof waarvan de eerste op het veld een veel scorende spits voor VV Groningen is. Daarnaast zal ook Harke Kalfsbeek van de partij zijn en Harke was de speler die enkele weken geleden nog furore maakte tijdens het Leekstervoetbalgala. Kortom voldoende spelers aanwezig die een bezoek aan de Rodenburghal waard maken. Daar wil ik wel aan toevoegen dat je het VITOS-toernooi niet mag of moet vergelijken met het Leekstervoetbalgala. Ik hoop dat er dit jaar gewoon weer meer bezoekers naar ons toernooi komen dan vorig jaar. Toen hadden we ruim twee honderd bezoekers en voor dit jaar hoop ik op ruim 300 en als het een beetje meezit op 400 bezoekers die hopelijk weer van een avond vol prima zaalvoetbalwedstrijden en een leuk entertainmentprogramma kunnen genieten."