Niemand hoeft aan de Schouwerzijlsterweg een boete van 97,00 euro te riskeren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds vorig jaar is er bij "Sportpark Schouwerzijlsterweg" een duidelijk parkeerbeleid. Dit is ingesteld om in verband met de grote drukte en het gebruik van de Schouwerzijlsterweg door zwaar landbouwverkeer voor iedereen de veiligheid te garanderen. In het afgelopen seizoen is herhaaldelijk gecommuniceerd waar wel en niet geparkeerd mag worden. Ondanks de communicatie ervaren omwonenden en de gemeente nog regelmatig dat het parkeerbeleid niet wordt nageleefd omdat veel auto’s buiten de daarvoor bestemde vakken staan. Om de overlast verder te beperken heeft de gemeente Winsum besloten om tegen de overtreders steviger te gaan optreden. Hiervoor beschikt de gemeente Winsum vanaf 1 augustus 2013 over een BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar). De BOA ziet er op toe dat het parkeerbeleid wordt nageleefd. In augustus werden de overtreders éénmaal gewaarschuwd, de tweede keer werd er beboet.Vanaf september werden foutparkeerders direct beboet.
Viboa

Bovenstaande was al met regelmaat op www.viboa.nl te lezen en Viboa doet dat ook nu weer. De eersteklasser wil zijn gasten er namelijk op wijzen dat het niet goed parkeren echt geld gaat kosten. Viboa wijst er op dat een boete voor fout parkeren de overtreder maar liefst 97,00 euro gaat kosten. Een hoog bedrag en waarvan iedereen binnen Viboa dat jammer zou vinden als een van de gasten dat zou moeten betalen.

Daarom nogmaals aandacht voor waar wel en waar niet geparkeerd mag worden op de Schouwerzijlsterweg. In de daarvoor bedoelde vakken en op de grote parkeerplaats naast het sportcomplex is er voldoende ruimte om te parkeren zodat het voor niemand nodig is om een boete van 97,00 euro te riskeren.

Bron: www.viboa.nl