Hunsingo en Gruno willen beide revanche

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Waar het zaterdag voor mij bijna een thuiswedstrijd is wat het duel Ezinge-Rood Zwart Baflo betreft gaat de reis voor mijn 'zondagwedstrijd' naar Winsum. In Winsum ontmoeten Hunsingo en Gruno elkaar in een duel dat er voor kan zorgen dat de Winsumers zich na zondag zo goed als zeker ook volgend seizoen derdeklasser mogen noemen.

hunsingo                            Gruno

Zondag staat het duel tussen Hunsingo en Gruno op het programma en aan het begin van het seizoen werd dit nog als een duel tussen twee rechtstreekse degradatiekandidaten gezien. Waar dat op de stadjerders echt van toepassing is zou Hunsingo bij winst een stevige stap richting lijfsbehoud kunnen zetten.

De Winsumers hebben op dit moment een voorsprong van negen punten op Gruno dat met vijftien punten op een rechtstreekse degradatieplaats staat. Op ASVB heeft het team van Henry Kramer zeven punten voorsprong maar de Blijhamsters hebben drie duels minder gespeeld waardoor de mogelijkheid bestaat dat ASVB nog een aantal plaatsen zal stijgen.

Dat wat plaatsen stijgen, zit er voor Hunsingo eigenlijk niet meer in want alleen FC Lewenborg zal voor de Winsumers nog achterhalen zijn. Die ploeg heeft 26 punten uit negentien duels tegenover Hunsingo 24 punten uit evenveel wedstrijden. Dat betekent dat het voor de roodhemden zaak is om zondag de drie punten in eigen huis te houden tegen een Gruno dat samen met De Vogels als directe concurrent van Hunsingo ook negentien duels heeft gespeeld.

Voor zondag spanning voldoende dus op sportpark Schilligeham waar een overwinning Hunsingo goed zou uitkomen maar waarbij Gruno moet winnen om niet nog meer in de problemen te komen.

De ploeg van Galid el Baroudi, die het ondertussen van Peter van der Mark heeft overgenomen, verloor zondag thuis van Bellingwolde en zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor het verlies. Maar dat zal ook voor Hunsingo gelden want in Zuidlaren werd het team zondag namelijk op een 3-0 nederlaag getrakteerd waarbij er bepaald niet op de dit seizoen redelijk karakteristieke ‘Hunsingo-manier’ gespeeld werd.