Het wordt een druk weekend voor v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een mooi weekend was het toch. Heerlijk lentezonnetje en veel vrolijke en lachende gezichten op en rond het sportpark Rodenburg. Afgelopen zaterdag gingen veel teams weer los en dat was te merken. Even het vermelden waard was de overwinning van TLC D1 tegen de nr. 2 Helpman D1 met maar liefst 5-1, de allereerste overwinning van B2 dit seizoen en de overwinning van het nieuwe C3! Maar dit doet natuurlijk niets af van alle andere resultaten.
TLC
Voor a.s. zaterdag staan er 13 thuis- en 9 uitwedstrijden op het programma en voor a.s. zondag 1 thuis- en 4 uitwedstrijden. Kortom het gaat weer gezellig druk worden op Sportpark Rodenburg!

Even een kleine greep uit het programma voor a.s. zaterdag 15 maart. Om 9:00 uur TLC E2 – VEV’67 E1, om 12:30 uur TLC C2 – VEV’67 C2, TLC VR2 – Marum VR2 en om 14:30 TLC B1 – FC Grootegast B1. Zoals gezegd is dit maar een kleine greep uit de thuiswedstrijden, maar er zijn nog tal van andere boeiende wedstrijden te bekijken. Daarnaast waaieren 9 teams van TLC uit over de 3 noordelijke provincies. Voor de liefhebbers is de wedstrijd Roden F4 - TLC F1, aanvang 9:00uur, wel een bezoekje waard. Verder is er om 10:00uur de wedstrijd Niekerk D2- TLC D3, om 10:15 uur de wedstrijd Roden E6 – TLC E6 en om 11:30 uur ONR E3 – TLC E3.  Wedstrijdtip: Pelikaan S  – TLC zat. 1, aanvang 15:00 uur, sportpark Graveborg Oostwold. Vrijdagavond een lekker ‘Avondje TLC’ in Sportcentrum Leek met maar liefst 4 thuiswedstrijden. Daarnaast staan er 3 uitwedstrijden genoteerd.

vv TLC zaterdag

TLC zaterdag was afgelopen zaterdag vrij en kon zich afgelopen week voorbereiden op de burentwist tegen Pelikaan S. Tot nu toe is er nog geen enkele ploeg opgewassen tegen het ‘geweld’ uit Oostwold, maar wellicht zou TLC zat daar verandering in kunnen brengen. We zullen het gaan zien.

Pelikaan S – vv TLC zat 1

Na een weekendje vrij zijn de koppies weer fris en staat de confrontatie met de gedoodverfde kampioenskandidaat Pelikaan S op het programma. Geen lekkere tegenstander om te werken aan het zelfvertrouwen, maar dat waren de vorige 2 (Holwierde en Rood Zwart Baflo; red.) ook niet. Om tegen Pelikaan S punten te verspelen wordt door vele teams van te voren al ingecalculeerd, want de selectie van Pelikaan S is gewoon te goed voor de 5e klasse E. TLC zat zal met een volledige selectie afreizen naar Oostwold en proberen er toch een wedstrijd van te maken. Na de verliespartijen tegen Holwierde en Rood Zwart Baflo staat TLC zat nu op de 8e plaats, maar bij verlies a.s. zaterdag en bij een winst van ZEC zakt TLC nog een plaatsje. Dan is een periodetitel definitief uit het zicht verdwenen.

Pelikaan S heeft na 17 wedstrijden 51 punten (100% score) en het doelsaldo van 105-14 zegt ook al genoeg. Kortom; veel te goed voor deze klasse! Voor het komende seizoen komen er weer een aantal spelers (o.a. uit de Topklasse) richting Oostwold en wordt het eerste team alleen maar sterker en zeker 1e klasse waardig. Maar dat gaat sowieso nog drie jaar duren eer men in Oostwold in de 1e klasse voetbalt, want er dienen eerst nog kampioenschappen in de 4e, 3e en 2e klasse behaald te worden. Jammer is wel dat de jeugdafdeling achter blijft en er amper jeugdspelers zullen doorstomen naar het 1e elftal. Die jeugdspelers moeten net zo goed of zelfs beter zijn dan de spelers die nu in het 1e elftal spelen en dat gaat zonder een gedegen jeugdopleiding niet lukken. De jeugdteams van Pelikaan S zullen op een veel hoger niveau moet spelen dan dat ze nu doen, maar wie weet wat voorzitter Bulten nog voor verrassingen in petto heeft. Zaterdag wacht eerst het altijd lastige TLC zat, maar Pelikaan S treft wel een team wat op dit moment een moeilijke fase doormaakt. Deze wedstrijd valt in de categorie ‘Derby’s’ en het kan maar zo een leuke voetbalmiddag worden in Oostwold. U bent van harte welkom!

vv TLC VR1

Na een valse start van afgelopen zaterdag, de wedstrijd tegen Stanfries VR1 werd afgelast, reizen de dames van TLC zaterdag af naar Beesterzwaag. De Sweach VR1 is daar de tegenstander en reist nogmaals de vraag; ”Hebben trainer Bijnagte en Mulder de vrouwen op scherp staan”. Zaterdag volgt het antwoord. Voor beide teams is het de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. TLC VR1 heeft de winterstop goed benut en naast de trainingen ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Dit ging redelijk goed en in Beesterzwaag kunnen de dames dit een vervolg geven. Wel zijn er enkele twijfelgevallen in de selectie, maar de trainers Bijnagte en Mulder hebben beschikking over een brede selectie en krijgen wel elf speelsters binnen de lijnen. Hoe het vrouwenteam van trainer Anton Anema ervoor staat is even gissen, maar a.s. zaterdag staan de rood/witte dames ongetwijfeld gemotiveerd in de startblokken om het TLC VR1 moeilijk te maken. Op het heilige (kunst)gras van Sportpark “De Boskfinnen” zal de wedstrijd gaan plaats vinden. Dit sportpark is in het verleden bezocht door o.a. SC Heerenveen, VFB Stuttgart, Newcastle United, FC Barcelona en nu komen de vrouwen van vv TLC op bezoek. Het beloofd nu al een leuk middagje vrouwen voetbal te worden.

vv TLC zondag

De wedstrijd tegen Gieterveen was een wedstrijd van eenrichtingsverkeer. Gieterveen deed haar uiterste best, maar moest het voetballend en conditioneel afleggen tegen TLC. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen SGO uit Grollo. De thuiswedstrijd werd een 9-0 overwinning voor TLC, maar behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Afgelopen zondag kwam Gieterveen in de 6e  minuut verassend op voorsprong door een verkeerd ingeschatte lange bal door de verdediging van TLC. Daarna speelde de 1e helft zich voornamelijk af op de helft van de gasten en door goed keeperswerk van de Gieterveense goalie wist Gieterveen de 0-1 vast te houden tot 2 minuten voor de rust. In de 43e minuut bracht Wander Balkema beide ploegen op fraaie wijze op gelijke hoogte (1-1). Na de rust hetzelfde spelbeeld; een dapper Gieterveen en een veel beter TLC. Op het middenveld speelde de 16-jarige Martijn Kuiper wederom een goede wedstrijd en zowel tactisch als technisch draait Martijn moeiteloos mee in de hoofdmacht. Daarmee blijkt ook weer dat het met de jeugdopleiding bij TLC wel goed zit.

Bij de 2-1 ontsnapte Gieterveen aan een zuivere rode kaart nadat een doorgebroken speler van TLC onreglementair onderuit werd gehaald. De matig leidende scheidsrechter van dienst gaf hiervoor slechts geel en een strafschop. Sale Rozema wist vanaf de 11 meter stip wel te scoren en bracht daarmee de stand op 2-1. Vrij snel volgde de 3-1 door Sale, de 4-1 en 5-1 door Stefan van Leeuwen en Sale zette de 6-2 eindstand op het scorebord. De 2e goal van Gieterveen was een fraaie lob over keeper Benjamin van Aurich die hierbij kansloos was. Qua kansen had het gemakkelijk een dubbele score kunnen zijn voor TLC en dat is iets wat TLC zichzelf kwalijk kan nemen. De doelpuntenmachine Sale Rozema / Stefan van Leeuwen draaide afgelopen zondag op volle toeren.

SGO Grolloo is na afgelopen zondag de rode lantaarndrager in de 5e klasse E. In Zeijen werd met 5-0 verloren van het goed presterende SVZ (4e plaats). Na 16 wedstrijden wist SGO maar 19x het net te vinden en gingen in dit kalenderjaar alle wedstrijden verloren (SVZ uit 5-0, Buinen thuis 1-3 en EEC uit 1-0). Zondag a.s. komt koploper TLC op bezoek en is de vraag hoe SGO koploper TLC gaat bestrijden. Voetballend zal het te kort komen en dus zal het met hard werken opgelost moeten worden. Maar. wil men in Grolloo de laatste plaats verlaten dan zal er toch gescoord moeten worden en dat kan alleen wanneer er aangevallen wordt. Het zal een lastige klus gaan worden voor de mannen uit het dorp van wijlen Harry Muskee.

vv TLC zaal

Vrijdagavond weer een ouderwets ’Avondje TLC’ in sportcentrum Leek. De avond begint om 19:00 uur met de wedstrijd TLC 4 – ONR 3 en tegelijkertijd speelt TLC 5 tegen Roden 2. Om 20:00 uur spelen TLC 9 en Drs. Vijfje 38 tegen elkaar en het ‘Avondje TLC’ wordt afgesloten met de wedstrijd TLC 1 tegen sv Bedum 3 en deze wedstrijd begint om 21:00 uur. TLC 2 speelt in Hoogkerk om 20:00 uur tegen DWS/Oosterpoort 2, TLC 6 speelt in Groningen tegen Madjoe 3 en de wedstrijd begint om 21:20 uur en TLC 3 speelt in Assen tegen Asserboys 1 en die wedstrijd begint om 22:00 uur.