Stedum moet zaterdag winnen.

Geschreven door Jaap Dijkema op . Geplaatst in Prietpraat

Het eerste elftal van Stedum neemt het zaterdag in Baflo op tegen Rood Zwart Baflo die dit kalenderjaar goed zijn begonnen. De vier gespeelde wedstrijd na de winterstop werden namelijk alle vier gewonnen waardoor de Bafloërs volop meedoen in de strijd om de tweede periode.
Stedum

Stedum verloor vorige week in Sauwerd dure punten in de race om de bovenste plaatsen. In Sauwerd leek het op een teleurstellende 0-0 gelijkspel uit te lopen, maar kort voor tijd wist een speler van SIOS toch nog doelman Dirk Pijl te verschalken en zo ging Stedum onverwachts, maar niet eens onverdiend onderuit: 1-0.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week kan trainer Leendert Nieborg weer vanaf het begin van de wedstrijd een beroep doen op Siebrand Dijkema, Jaap Dijkema en Yannick v/d Berg. Tiemen Dijk (schorsing) en Lorenzo Spitsbaard (blessure) moeten de wedstrijd in Baflo nog verstek laten gaan. Stedum moet zaterdag punten gaan pakken wil het druk blijven houden op Boerakker, Niekerk en VVSV`09.  De wedstrijd in Baflo begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Dhr. J. Wagenaar.

Het tweede elftal van v.v. Stedum krijgt zaterdag om 12:15 uur de koploper SV Bedum 5 op bezoek. Stedum strijd met De Pelikanen tegen degradatie en hebben de punten dan ook hard nodig. Hopelijk weten de Stedumers te stunten en nemen de punten en een portie zelfvertrouwen mee naar Stedum.

Het derde elftal van Stedum speelt om 14:30 de uitwedstrijd tegen de veteranen van SV Bedum 8. Beide ploegen staan momenteel in de middenmoot van deze klasse en hebben beiden uit de 12 gespeelde wedstrijden 20 punten behaald. De Stedumers hebben alleen net een iets beter doelsaldo. Gezien de stand en de uitslag van de eerste ontmoeting (3-6 verlies) belooft het een spannende wedstrijd te gaan worden.