Een vol programma bij vv TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Het gaat weer los! Na een kwakkelwinter gaan nagenoeg alle teams van TLC beginnen aan de voorjaarsreeks of hervatten hun reguliere competities. Er zijn teams die in competitieverband al inhaalwedstrijden hebben gespeeld al dan niet met goede resultaten. Dit zijn voornamelijk de teams die in volledige competities uitkomen in de A-categorie (hoofd- en 1e klasse).
TLC

Zaterdag staan er maar liefst negen thuiswedstrijden en dertien uitwedstrijden op het programma. Het gaat weer gezellig druk worden op Sportpark Rodenburg en volgens de voorspellers wordt het ook nog een mooie lentedag.

Even een kleine greep uit het programma voor a.s. zaterdag 8 maart. Voor de vroege vogels staan om 9:00 uur 2 leuke derby’s op het programma. TLC D3 – ONR D2 en TLC D4 – Roden D3, om 10:30 speelt D1 (2 inhaalwedstrijden 12x gescoord) tegen mede koploper Helpman D1 en op hetzelfde moment neemt E6 het op tegen Marum E5 (ook altijd leuke wedstrijden). De 12:30 wedstrijd is dit keer het nieuwe C3 tegen Boornbergum’80 C2 en de dag wordt afgesloten om 14:30 met VR1 tegen Stanfries VR1. Zoals gezegd is dit maar een kleine greep uit de thuiswedstrijden, maar er zijn nog tal van andere boeiende wedstrijden te bekijken.

Maar liefst 13 teams van TLC waaieren zaterdag uit over de drie noordelijke provincies. Voor de liefhebbers is er om 9:00 de wedstrijd ONR B1 – TLC B1 in Roden en is dat is wel een duel dat een bezoekje waard is. Voor het overgrote deel zijn de uitwedstrijden ver Fryslân in of ver de Grunniger klei op. Wedstrijdtip: om 14:00 wordt in Roden de wedstrijd gespeeld tussen Roden F7 – TLC F5.

Zondag 9 maart a.s. is de verdeling 50/50 met drie wedstrijden thuis en drie wedstrijden uit. Om 11:00uur is het TLC 3 – Bakkeveen 3, om 12:00 uur TLC 2 – Roden 4 en het slotakkoord is om 14:00 met de wedstrijd TLC zon – Gieterveen 1. TLC 4, TLC 5 en TLC 6 spelen een uitwedstrijd tegen respectievelijk Roden 5 (12:00 uur), Gomos 5 (10:00 uur) en Peize 5 (10:00 uur).

Na een zaalvoetbal loos weekje staan er a.s. vrijdagavond maar liefst 3 wedstrijden op programma. Daarnaast staan er twee uitwedstrijden genoteerd.

vv TLC zaterdag

TLC zaterdag moet in de strijd om de periodetitel pas op de plaats maken. In een beladen duel werd met 0-3 verloren van Rood Zwart Baflo en hierdoor zakte TLC zaterdag een plaatsje. Komend weekend is TLC zaterdag vrij en kunnen de wonden geheeld worden.

vv TLC zat 1 – Rood Zwart Baflo

Zaterdag moest TLC wederom beroep doen op spelers van het 2e en andere teams om een elftal het veld in te krijgen. Niet spelen zou onherroepelijk een boete betekenen van €120, - voor TLC (KRC kan er over mee praten) dus werd er alles aan gedaan om 13 spelers bij elkaar te krijgen. De spelers die normaliter niet in het 1e spelen deden hun uiterste best, maar konden niet voorkomen dat de wedstrijd met 0-3 verloren ging. Net als een week eerder tegen Holwierde kon TLC. in de 1e helft aardig mee komen met Rood Zwart Baflo, maar in de 2e helft was de pijp leeg. Deed TLC zaterdag serieus mee om de periodetitel dit kan na zaterdag in de ijskast. Een weekendje vrij komt voor TLC zaterdag als geroepen en kan het vizier op 15 maart gericht worden want dan wacht in Oostwold het duel tegen (de aanstaande kampioen) Pelikaan S.

vv TLC dames

Na een (te) lange winterstop gaan de vrouwen van TLC beginnen aan de 2e seizoenshelft. Een competitie met daarin de sterkste zes teams uit de 1e seizoenshelft wat betekent dat we leuke wedstrijden gaan beleven bij TLC. De vraag is: ‘Hebben trainer Bijnagte en Mulder de vrouwen op scherp staan’. Zaterdag kunnen we het gaan zien in de wedstrijd tegen Stanfries VR1 uit Appelscha. Voor beide teams de eerste wedstrijd na de winterstop en beide teams trappelen van ongeduld. TLC VR1 heeft de winterstop goed benut en naast de trainingen ook oefenwedstrijden gespeeld. De indruk was positief en kan tegen Stanfries VR1 vervolgd worden. Trainer Bijnagte en Mulder kunnen beschikken over een vrijwel fitte selectie. Wij gaan ons alvast opmaken voor de naderende wedstrijd verslagen! Hoe het damesteam van trainer Dappie Elzinga de winter is doorgekomen is niet bekend, maar a.s. zaterdag staat Stanfries VR1 gemotiveerd en vol vuur in de startblokken om de 3 punten uit Leek mee te nemen. Kortom het beloofd een leuk middagje vrouwen voetbal te worden.

vv TLC zondag

TLC zondag was afgelopen weekend vrij en is voor zondag weer nagenoeg compleet. Trainer Gert Slomp is ongedeerd terug gekeerd van de skivakantie en heeft TLC zondag klaargestoomd voor de confrontatie met Gieterveen. Op het moment van schrijven is niet bekend hoe de selectie er voor zondag uit zal zien, maar de spelers die op vakantie zijn geweest zullen er weer bij zijn. Martijn Kuiper is definitief toegevoegd aan de selectie van TLC zondag en hij maakt een sterke en gedreven indruk. Om de achtervolgers voor te blijven moet er zondag gewoon gewonnen worden, maar dit zal nog knap lastig gaan worden. De wedstrijd in Gieterveen werd een ware thriller en werd ternauwernood gewonnen met 4-5 door een late treffer van Sale Rozema. Jammer is het dat de grasmat niet de gewenste aandacht krijgt (bezuinigingen?) en daar zullen beide ploegen zondag last van gaan ondervinden.

Gieterveen wist afgelopen zondag in Odoorn verassend het inhaalduel tegen HOC winnend af te sluiten. Grote man in deze wedstrijd was Wilte Nijhuis die 3x het net wist te vinden en die in de 1e wedstrijd tegen TLC ook al 2x wist te scoren. De wedstrijd HOC – Gieterveen kende 2 gezichten; de 1e helft was voor Gieterveen en door 2 doelpunten van Wilte Nijhuis was de ruststand 0-2 en de 2e helft was voor HOC. Aangezien HOC maar 1x wist te scoren en Wilte Nijhuis zijn 3e maakte sleepte Gieterveen een zeer belangrijke overwinning uit het vuur. Zondag wacht de confrontatie met koploper TLC en gezien de eerste wedstrijd zou dit best eens een leuk en doelpuntrijk duel kunnen gaan worden. Welke doelpuntenmachine heeft zondag het vizier op scherp staan? Is het Wilte Nijhuis van Gieterveen (7) of is het toch het duo Sale Rozema (20) / Stefan van Leeuwen (25) van vv TLC.

vv TLC zaal

Vrijdagavond weer een ouderwets ’Avondje TLC’ in sportcentrum Leek. Na een vrij weekje staan er vrijdagavond maar liefst 3 wedstrijden op het programma. De avond begint om 18:45 uur met de wedstrijd TLC 3 – Asser Boys 1 gevolgd door TLC 8 – DWS Oosterpoort 5 om 19:00 uur en het ‘Avondje TLC’ wordt afgesloten met de wedstrijd TLC 7 tegen A.S. Exstudiantes 7 en deze wedstrijd begint om 22:00 uur. TLC 2 reist vrijdagavond af naar Bedum en speelt om 22:00 tegen sv Bedum 4 en TLC 9 speelt om 21:00 in Drachten tegen ONT/CHZ 5.