Geen reden tot paniek bij SC Loppersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als we de weerprofeten mogen geloven dan gaat het een prachtig weekend worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat ik namens de Ommelander Courant weer ergens langs de lijn zal staan bij een wedstrijd waar ik via de rubriek, het is fijn langs de lijn, wat extra aandacht aan zal besteden.
scloppersum


Zaterdag staat in Loppersum het duel SC Loppersum-Drenthina op het programma. Een wedstrijd waarin Loppersum eigenlijk moet winnen om aansluiting te houden bij nummer vier CSVH. De vierde plaats kan namelijk weleens recht geven op een nacompetitieplaats.

In het huidige kalenderjaar gaat het de Lopsters echter niet voor de wind want van de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er vier verloren. Iets waar men enkele weken geleden, toen ik voor het duel tegen The Knickerbockers ook in Loppersum was, al een bang voor was.

Trainer Jaap Danhof heeft namelijk maar een smalle selectie tot zijn beschikking maar waar je de trainer nooit over hoort klagen. Een realistische trainer/coach mag Danhof genoemd worden want aan het begin van weer een nieuw seizoen is zijn standpunt steeds helder. Handhaven en verder zien we wel wat er verder  gebeurt. Duidelijker kan je niet zijn naar een spelersgroep die daar prima onder gedijt en waarbij de rest van de vereniging en de supporters ook geen rare ‘fratsen’ van de eerste selectie verwachten.

Zaterdag wacht het duel tegen Drenthina uit Emmen dat op dit moment een achtste positie op de ranglijst inneemt en net als de Lopsters uit zijn laatste vijf duels drie punten heeft weten te scoren. Daarnaast is het bijzonder dat beide teams bijna evenveel gescoord hebben want waar de thuisploeg 26 keer heeft gescoord deden de Drenten dat 24 keer. En ook in het aantal tegengoals maken beide teams elkaar niets want de Lopsters kregen 27 tegentreffers te verwerken en de doelman van Drenthina moest 23 keer vissen.

Kortom een wedstrijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn maar waarbij de Drenten vorig seizoen met een 1-2 overwinning huiswaarts keerden.