Omlandia en Bedum maken zich op voor saillant duel

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Met klinkende cijfers leidde Omlandia vorige week het officiële debuut van interim-trainer Simon Schuil jr. op in de thuiswedstrijd tegen Buitenpost. De Friezen werden met 4-0 huiswaarts gestuurd en daarmee werd een bewogen week in Ten Boer positief afgesloten. Deze bewogen week kreeg vooral gestalte omdat Omlandia in de week voorafgaand aan dat duel kenbaar maakte dat de wegen tussen trainer René Wollerich en de club gaan scheiden, vanwege een veelbesproken overgang naar Bedum volgend seizoen. En juist Bedum is komende zaterdag de volgende opponent van de Ten Boersters.

OmlandiaA


Door: Merijn Slagter


Afgelopen zaterdag was Omlandia vrij geroosterd. Er stond geen inhaalduel op het programma en ook werd besloten om geen oefenduel in te lasten. Op deze manier kon iedereen rustig herstellen van de ‘pijntjes’ en weer fris de huidige trainingsweek hervatten. Uiteraard werd er nog even kort teruggeblikt op het duel tegen Buitenpost, die met 4-0 werd gewonnen. Een belangrijke zege, temeer omdat Omlandia haar tegenstander hierdoor passeerde op de ranglijst in 1E. Nu is de rangschikking door de ontzettend kleine verschillen iedere week weer anders, maar toch. Vertrouwen laat een ploeg immers altijd uit een beter vaatje tappen. Bovendien lijken de Ten Boersters steeds beter het net te vinden. Werd er in de eerste twaalf duels van het seizoen slechts tienmaal gescoord, voor datzelfde aantal had Omlandia ook genoeg aan de laatste vier wedstrijden. Tegen Buitenpost waren Jeroen Haan (2x) en Dennis Loer trefzeker. Namens de bezoekers schoot Alwin Kuperus in eigen doel. Voor Haan waren beide treffers overigens een mooie opsteker, want hiermee nestelde hij zich samen met Erdem Yeni (PKC ’83) en Ezra Schrijver (Oranje Nassau) aan kop van de topscorerslijst in 1E. Het trio wist tot nog toe allen twaalf keer tot scoren te komen.

Rust teruggekeerd

Komende zaterdag wacht de volgende wedstrijd en laat dit nou net tegen Bedum zijn. De club die binnen de Omlandia-barricades altijd wordt beschouwd als eeuwige rivaal en tevens de club die onlangs bekend maakte dat René Wollerich volgend seizoen voor de groep in Bedum zal staan. Daarmee neemt Wollerich de trainersstaf van de huidige trainer - Marius Hendriks – over. Nu wilde het geval dat Wollerich met Omlandia eigenlijk al mondeling akkoord was over een dienstverband van nog een jaar in Ten Boer, maar Wollerich besloot toch toe te happen op de aanbieding uit Bedum. Deze kon bij monde van de oefenmeester uit Harkstede niet geweigerd worden en sindsdien waren de rapen gaar in Ten Boer. Via (sociale) media werd door aanhangers van beide ploegen flink met modder gegooid over de kwestie en ook de voorzitters van beide clubs moesten meermalen hun zegje doen over het hoe en wat aangaande de situatie. Inmiddels is de rust weer teruggekeerd in Ten Boer, al maakt dat het treffen tussen Omlandia en Bedum niet minder interessant. Mede door de gebeurtenissen van de voorbije weken liet men in Bedum weten dat Omlandia er zaterdag ongetwijfeld ‘vol zal opklappen’. Uiteraard in de goede zin van het woord.

Revancheren

Inmiddels is wel bekend hoe de vlag er in Ten Boer bij hangt. René Wollerich staat door een onwerkbare situatie inmiddels niet meer voor de groep in Ten Boer en Simon Schuil jr, tot die tijd de assistent-trainer van Wollerich, nam het stokje over. Na de royale zege op Buitenpost hoopt Schuil jr. uiteraard dat deze ingezette koers wordt doorgezet. ,,Ik ben me er goed van bewust dat het duel tegen Bedum door alles wat gezegd en geschreven is misschien een extra lading heeft gekregen. Toch wordt deze wedstrijd er desondanks niet specifiek anders door benaderd. Weliswaar draait Bedum al het hele seizoen onderaan de ranglijst mee, maar de ploeg die daar staat is veel te goed om degradatievoetbal te spelen. Dat zie je ook wel terug in de resultaten van de laatste weken, waarin bijvoorbeeld knap een puntje bij Urk (0-0) werd gepakt en PKC ’83 (3-0) vrij eenvoudig aan de kant werd gezet. Afgelopen dinsdag werd in een oefenduel zelfs GVAV Rapiditas met 5-1 verslagen. Hoe het kan dat het daar ineens begint te lopen na een moeizame start? Ik kan er natuurlijk niet in de keuken kijken, maar we kennen de spelers wel. Wat Bedum in ieder geval siert, is dat het een voetballende ploeg is en tegen een team met zo’n spelopvatting mag Omlandia in ieder geval graag spelen. Bedum zal zich ongetwijfeld ook wel willen revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen in Ten Boer (2-1). Ik verwacht dan ook een spannend open duel, waarbij de winnaar gezien de belangen op de ranglijst ook nog eens hele goede zaken kan doen’’, laat Schuil jr. weten.

Schorsing

Het weekje rust heeft Omlandia qua breedte goed gedaan. Ten opzichte van het duel tegen Buitenpost kan Schuil jr. weer een beroep doen op Jan Oosterbeek en Thijs Sonneveld, die beiden terugkeren van een schorsing. Daarnaast keert ook René Kamphuis terug van een blessure. Aanvoerder Martin Oudman moest de laatste duels ook aan zich voorbij laten gaan. Bij hem zal in de aanloop naar het duel tegen Bedum bekeken worden in hoeverre hij fit genoeg is om te spelen. Helaas kan Omlandia zaterdag geen beroep doen op middenvelder Déni van Dalsem. Bedum – Omlandia gaat zaterdag om 14.30 uur van start op sportpark Bedum, waar scheidsrechter Gerbers de wedstrijdleiding in handen heeft.