Slechte wedstrijden en voetballers op skipistes bij vv TLC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Oefen-, beker-, inhaal- en competitiewedstrijden zo zag het programma er afgelopen weekend uit bij vv TLC.
TLC

Voor zowel TLC zat. 1, TLC zat. 2, TLC B1, TLC C1 verliep de zaterdag in mineur en voor TLC D1 was het een topdag. TLC zat. verloor verassend van Holwierde (3-1) en TLC zat. 2 moest in het bekerduel het onderspit delven tegen sv Bedum 5 (2-5). TLC zat 2 kan terug kijken op een uitstekend bekertoernooi en kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. TLC C1 heeft het dit seizoen moeilijk en verloor afgelopen zaterdag van de nr. laatst Buitenpost C1 (0-4), TLC D1 deed uitstekende zaken door GRC D1 op eigen veld met 1-5 te verslaan en TLC B1 was niet opgewassen tegen koploper Drachten B1 (0-4) afgelopen Zondag wist TLC zon 1 te winnen van GKC (3-0) en TLC 4 verloor de inhaalwedstrijd van Hoogkerk 3 (3-1).

Toch een kritische noot richting de KNVB; Hoe kan een competitie nu een eerlijk verloop krijgen als er wedstrijden gepland worden in de voorjaarsvakantie waar velen een (ski)vakantie plannen. Vele teams zijn daarom incompleet en spelen met allerlei invallers. Doe de (amateur)clubs een plezier en start de competities weer ná de voorjaarsvakantie, zo verlopen competities op een eerlijke, faire en respectvolle manier!

Deze week GEEN ‘Avondje TLC’ dit i.v.m. de komende Familie Doe dagen in Sportcentrum Leek. Ook vrijdagavond GEEN uitwedstrijden voor vv TLC, kortom een zaalvoetbalvrij weekje.

vv TLC zaterdag

Een incompleet TLC zaterdag moest in de strijd om een periodetitel een stapje terug doen. In en tegen Holwierde werd met 3-1 verloren. Gevolgen voor de stand heeft het niet, maar TLC zaterdag zag wel Rood Zwart Baflo langszij komen en laat deze ploeg nu de volgende tegenstander zijn van TLC zaterdag. Om aansluiting te behouden bij de top 6 moet er gewonnen worden.

vv TLC zat 1 – Rood Zwart Baflo

Met vele invallers moest TLC zaterdag het zaterdag opnemen tegen Holwierde. Een ‘Mission Impossible’ bleek wel, want het laag geklasseerde Holwierde wist TLC zaterdag de 3 punten te ontfutselen. In de eerste helft ging

TLC zaterdag nog redelijk mee (1-1), maar in de 2e helft was Holwierde de bovenliggende partij en stond er na 90 minuten een 3-1 eindstand op het scorebord. Door deze nederlaag haakt TLC zaterdag voorlopig af voor een periodetitel. René de Vries was de doelpuntenmaker aan de kant van TLC zat.

Zaterdag komt Rood Zwart Baflo op bezoek. Beide ploegen hebben 6x gewonnen, 3x gelijk gespeeld en 6x verloren. Beiden hebben 21 punten waarbij TLC zaterdag een iets beter doelsaldo heeft 0 om -5. Om aansluiting te behouden bij de top 6 moet er zaterdag gewonnen worden. Dit zal geen gemakkelijke opgave gaan worden want Rood Zwart Baflo heeft in 2014 nog geen puntverlies geleden.

Zoals gezegd Rood Zwart Baflo heeft in 2014 nog niet verloren hoewel er afgelopen zaterdag ternauwernood van KRC werd gewonnen (2-3). De meest in het oog springende overwinning is die in en tegen Boerakker (0-3) en daarom is Rood Zwart Baflo een niet te onderschatten tegenstander. De ploeg van trainer Sander Tromp komt dan ook vol zelfvertrouwen naar Leek toe.

vv TLC zondag

TLC zon. – GKC was een wedstrijd wat mede bepaald werd door een slecht veld en een harde wind. Net als TLC zaterdag was ook TLC zondag  niet op volle sterkte en maar liefst 10! spelers waren afwezig of geblesseerd. Trainer Gert Slomp was op ski vakantie en Ben Peper nam de honneurs waar. Martijn Kuiper stond vanaf de aftrap in de basis en deed dit zeer verdienstelijk. Komende zondag is er geen wedstrijd voor TLC zon.

Als je het publiek een leuke wedstrijd wilt aanbieden dan heb je de juiste ingrediënten nodig. Een goed veld, twee voetballende ploegen en een portie eerlijkheid. Afgelopen zondag waren alle drie de ingrediënten niet aanwezig wat resulteerde in een matige wedstrijd die wel eenvoudig met 3-0 werd gewonnen.

Het veld was dusdanig slecht dat er van goed voetbal geen sprake was, de thuisploeg deed haar uiterste best, maar was door de vele invallers niet in staat om een goede wedstrijd te laten zien en GKC… , met alle respect, het was niet om aan te gluren wat de ploeg uit Gasselte liet zien. De grensrechter van GKC was solidair met zijn spelers en vlagde op alles wat bewoog. Nadat een speler van GKC vlak voor rust een rode kaart kreeg wegens beledigen van de scheidsrechter was het gedaan met de wedstrijd. Sale Rozema (2x) en Martijn Kuiper zorgden er voor dat de punten in Leek bleven. Maar goed, ook slechte wedstrijden moet je winnen, want ook de achtervolgers maakten afgelopen zondag geen fouten. Gauw vergeten deze wedstrijd en het vizier richten op zondag 9 maart de thuiswedstrijd tegen Gieterveen 1.