Stedum krijgt in Sauwerd de punten niet cadeau

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nu de lente zich in februari al heel voorzichtig aandient zal er ook dit weekend weer gevoetbald kunnen worden. Dat zorgt er uiteraard voor dat ik namens de Ommelander Courant weer ergens langs de lijn zal staan bij een wedstrijd waar ik via de rubriek, het is fijn langs de lijn, wat extra aandacht aan zal besteden.
SIOS                            Stedum


Voor dit weekend staan er een aantal inhaalduels op het programma en een van die duels is de wedstrijd SIOS-Stedum. Het duel in Sauwerd mag voor de bezoekers als heel belangrijk worden gezien in de strijd om een eventuele belangrijke derde plaats. De Stedumers nemen op dit moment een vijfde plaats in achter Boerakker, VVSV’09, Niekerk en de toekomstig kampioen Pelikaan S en hebben nog alle kans om zich in de strijd om een plaats in de nacompetitie te mengen.

In Stedum werd het eerder dit seizoen 4-2 voor de ploeg van trainer Leendert Nieborg die daar ook zaterdag direct voor zal tekenen. Want puntverlies in Sauwerd zullen de Stedumers niet kunnen gebruiken in de strijd om een nacompetitieplek.

Maar eenvoudig zal het niet worden in Sauwerd want vreemd maar waar de duels tussen SIOS en Sauwerd hebben vaak wel iets speciaals. Een 0-0 eindstand komt nooit voor en van de laatste zeven keer wonnen beide teams drie keer en werd er een keer gelijkgespeeld. Maar deze editie zal Auke Doornbosch helemaal graag willen winnen omdat de uit Sauwerd vertrekkende oefenmeester SIOS graag rond een achtste plaats wil zien eindigen.

Want dat was de doelstelling in Sauwerd een beetje nadat het vorig seizoen maar matig was verlopen, proberen rond de achtste plaats te eindigen. Dat zal nog een stevige klus worden maar de gedreven Auke Doornbosch kennende gaat Stedum de punten in Sauwerd niet cadeau krijgen.