Potetos 9 en Omlandia 8 willen ook regelmatig zaalvoetballen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor aanvang van het seizoen maakte ik met Marcel Mulder de afspraak dat ik de verslagen van het zaalvoetbalteam waar Marcel in zou gaan voetballen op www.puurvoetbalonline.nl zou plaatsen. Dat zouden verslagen worden van het negende team van Potetos want dat was het team waar Marcel en enkele oud-teamgenoten uit zijn periode bij Stedum in zouden gaan spelen. Ik verheugde mij op de verslagen van ‘De Vlieg’ die zijn verslagen met gevoel voor humor aan het papier toevertrouwd. Verslagen die ik met enige regelmaat hoopte te ontvangen maar wat helaas niet gebeurde. Dat gold trouwens ook voor de verslagen van het achtste team van Omlandia dat ook beloofde zijn verslagen trouw door te zullen mailen.
potetos                            OmlandiaA


Als je bovenstaande regels leest dan denkt bijna iedereen, Potetos 9 en Omlandia 8 hebben er een mooi zootje van want als er ergens geen regelmaat in zit dan is dat wel in de verslagen van beide teams. Maar beide teams hebben daar, en dat werd mij zaterdag in Zandeweer helemaal duidelijk, totaal geen schuld aan. Zaterdag hoorde ik hoe het er in de lagere regionen van het zaalvoetballen aan toegaat en ik moet eerlijk zeggen, dat is niet best. Teams die soms wekenlang niet in actie komen, wedstrijden die op onmogelijke tijden gespeeld moeten terwijl een sporthal de hele avond verder niet gebruikt wordt of wedstrijden waarbij teams zelf maar ‘even’ voor een scheidrechter moeten zorgen zijn zaken die regelmatig voorkomen.

Dat wordt door veel zaalvoetballers als vreemd ervaren want ook zij betalen contributie waar een deel van naar de KNVB gaat. Bondscontributie wordt dat genoemd en wat gezien het groot aantal voetballers dat aan zaalvoetbal doet een aardig bedrag genoemd mag worden.

De voetballers die ik zaterdag sprak hadden een punt met de opmerking dat ook zij recht hebben op een competitie die eerlijk verloopt. Dat ook zij niet zitten te wachten op een competitie waarbij het ene team zes duels meer heeft gespeeld dan sommige andere teams in de competitie. Maar waar het nog vreemder kan doordat er in januari ‘opeens’ een team wordt toegevoegd die vervolgens gewoon kan meedoen aan een competitie waar sommige teams al veertien duels hebben afgewerkt.

Als je dit alles hoort dan snap je de frustratie van zowel Potetos 9 en Omlandia 8 wel een beetje want de spelers van beide teams willen net als iedere andere zaalvoetballer graag met enige regelmaat in actie komen.