Omlandia kijkt na roerige week weer vooruit

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

 Je zou het bijna vergeten, maar komende zaterdag wordt er ook nog gevoetbald in Ten Boer. Na het ontslag van hoofdtrainer René Wollerich, waar afgelopen week al veel over gezegd en geschreven is, wordt de draad aan de Sportlaan weer opgepakt. Met een tot op het bot gemotiveerde groep zal Omlandia het treffen in eigen huis met concurrent Buitenpost aangaan.
OmlandiaA


Nadat het bestuur van Omlandia dinsdag officieel bekend maakte dat de wegen tussen Omlandia en René Wollerich gaan scheiden, volgde een storm aan reacties op diverse websites en via social media. De situatie die was ontstaan is dan ook niet alledaags en is één van het kaliber waar vooral de hoofdpersonen in de hele kwestie ongetwijfeld niet met veel trots op zullen terugblikken. Tijdens een ingelast gesprek met de spelersgroep van Omlandia werd vooral besloten om het vizier zo gauw mogelijk weer te richten op de toekomst. Simon Schuil jr. zal het seizoen als (interim-) hoofdtrainer bij Omlandia afmaken en heeft een spelersgroep tot zijn beschikking die heeft aangegeven vol door het vuur te willen gaan voor de nieuwe hoofdtrainer.

Fortuinlijke wijze

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen d’Olde Veste ’54 zal uiteindelijk de boeken in gaan als de laatste wedstrijd waarin Wollerich nog als eindverantwoordelijke bij Omlandia op de bank zat. In deze wedstrijd, die met 2-1 verloren ging, begon Omlandia echter prima. Een schot van Thijs Sonneveld kon na 7 minuten nog met de voet gekeerd worden door goalie Thijs Strijker, maar Jeroen Haan wist de rebound te verzilveren. In een vrij gelijkopgaande eerste helft leek Omlandia met een voorsprong de rust in te gaan, maar de thuisploeg kwam vlak voor de thee op fortuinlijke wijze op gelijke hoogte. Rein Werumeus-Buning haalde uit, zag zijn schot van richting veranderd worden door een Omlandiaan, en plots lag de gelijkmaker achter Devon Harmsma. Na rust gingen de Steenwijkers wat daadkrachtiger te werk. Omlandia, dat met Martin Oudman (geblesseerd), Jan Oosterbeek (geschorst), Dennis Loer en Iven Nienhuis (beiden afwezig) toch enkele prominenten in de ploeg miste, moest de druk in Steenwijk toestaan en capituleerde uiteindelijk vlak voor tijd. Nadat d’ Olde Veste al enkele grote kansen om zeep had geholpen, tekende Edwin Maters na ’85 voor wat uiteindelijk de winnende goal van de wedstrijd betekende.

Streep onder zetten

Dinsdag trainde Omlandia voor het eerst officieel onder het bewind van Simon Schuil jr. en uiteraard werd er nog even teruggeblikt op de toch wel vreemde situatie die ineens was ontstaan na het vertrek van Wollerich. ,,Ik wil er zelf weinig woorden vuil aan maken’’, vertelt Schuil jr. ,,Ik heb het afgelopen half jaar prima met René samengewerkt en ook de spelersgroep deelt die mening. Hoe alles uiteindelijk gelopen is, is uiterst vervelend, maar we willen er ook een streep onder zetten. Hoewel er de komende tijd ongetwijfeld nog wel over gesproken zal worden, staat het belang van de spelersgroep eerst vooraan. We richten ons dan ook helemaal op het duel tegen Buitenpost en dat gaat zonder problemen. Toch zal deze wedstrijd voor ons niet anders zijn dan andere wedstrijden en gaan we met zijn allen keihard werken voor een goed resultaat. Het is jammer dat we Thijs Sonneveld (schorsing) en René Kamphuis (afwezig) in dit duel moeten missen, maar maar keren Dennis Loer en Iven Nienhuis weer terug in de selectie’’, laat een optimistische Schuil jr. weten.

Scoringsdrift

Buitenpost zal ook uiterst scherp naar Ten Boer afreizen zaterdag. Uit de laatste vier duels pakte het liefst negen punten, waarbij de driepunter tegen hekkensluiter Oeverzwaluwen van afgelopen zaterdag (4-0) het meest vers in het geheugen ligt. Opvallend is bovendien de scoringsdrift van de Friezen sinds de maand december aanbrak. Scoorde de ploeg van trainer Patrick Zwart in de eerste tien duels van het seizoen in totaal dertien keer, in de laatste vijf duels wist Buitenpost liefst 17 keer het net te vinden. Met een goal tegen Oeverzwaluwen en eerder al een hattrick tegen BCV laat vooral youngster Jorrit Schra zien het vizier na de winterstop op scherp te hebben. Samen met aanvalskompaan Dorian Berisha hebben beide goalgetters inmiddels zes kruisjes achter hun naam staan. Na een aarzelend begin in de competitie lijkt Patrick Zwart het juiste krachtvoer voor zijn voornamelijk jonge ploeg dan ook definitief gevonden te hebben. Eerder dit seizoen boekte Omlandia haar eerste zege van de competitie juist in en tegen Buitenpost, dus een aantrekkelijke wedstrijd lijkt zich zeker aan te dienen.

Omlandia zal het naast de eerder genoemde spelers ook nog moeten doen zonder de geschorste Jan Oosterbeek en de geblesseerde Martin Oudman. Aan Simon Schuil jr. is het dan ook de taak om alle spelers op de juiste plek neer te zetten, waarna de spelers die tussen de lijnen verschijnen een bewogen week in Ten Boer positief mogen proberen af te sluiten. Omlandia – Buitenpost gaat zaterdag om 14.30 uur van start aan de Sportlaan in Ten Boer. Arbiter Gils zal dan het arbitrale trio aanvoeren.