Is bureau Halt een goed station voor zich misdragende sporters ?

Geschreven door Marcel Bellinga op . Geplaatst in Prietpraat

De KNVB en Bureau Halt onderzoeken of het mogelijk is om jonge, zich misdragende sporters door te sturen naar Bureau Halt. Samen met clubs wil het bureau geweld, diefstal en pesten rond de velden aanpakken. Nu krijgen jonge sporters die zich misdragen alleen een straf (schorsing en/of boete) van de KNVB opgelegd. Bij Halt zouden gesprekken volgen met de sporter en eventueel zijn ouders, kunnen excuses worden gemaakt aan het slachtoffer, maar kan bijvoorbeeld ook een schadevergoeding of werkstraf worden opgelegd. Het is de bedoeling dat sporters er van leren! Een goed idee? Tijd voor een stelling op www.covsgroningen.nl, de website van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Is Bureau Halt een goed station voor de jonge, zich misdragende sporters? Kunnen spelers en clubs er iets van leren en kan het bijdragen aan meer respect en fair play? Of moeten we alleen het KNVB-tuchtsysteem hanteren en overtreders 'gewoon' streng straffen? Op www.covsgroningen.nl  staat nu een stelling, met daarnaast de mogelijkheid op de site de mening toe te lichten.

logo covs


Bovenstaande las ik op www.covsgroningen.nl en ik moet zeggen dat ik weinig vertrouwen in dit plan heb. Sterker nog, dit wordt helemaal niets want in de eerste plaats zou dat betekenen dat een bureau wat het volgens de media gigantisch druk heeft met alle ‘ontspoorde’ jongeren in Nederland een groot aantal nieuwe personeelsleden in dienst moet nemen.

In een tijd dat er aan alle kanten bezuinigd wordt denk ik niet dat zoiets gaat lukken omdat de kans op succes bijna even groot is dan dat het langebaanschaatsen in Quatar volkssport nummer een wordt. Een plan wat weer uit de koker komt die denkt dat je met praten problemen als geweld op het veld oplost. Let wel, ik ben er niet voor om geweld met geweld te bestrijden maar ik geloof ook niet in dit ‘kunstje’ van het duo Halt en KNVB.

Jonge sporters krijgen nu alleen maar een straf wordt er beweerd maar ik mag toch aannemen dat bij diefstal er toch een proces-verbaal wordt opgemaakt door de politie. Want bij diefstal is dat toch de procedure in Nederland.

Maar de COVS Groningen heeft er een stelling van gemaakt en waarop iedereen zijn of haar mening kan geven en wat ik via Puurvoetbalonline daarom ook graag doe:  Een oplossing die gedoemd is tot mislukken en weer klauwen met geld gaat kosten en wat de amateurtak van de KNVB niet in de portemonnee heeft.