Voorbeschouwing vv.TLC week 7

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

We gaan weer los! De 2e helft van de diverse competities staan weer op het punt van beginnen. In de 5e klasse E zaterdag heeft vv TLC zat inmiddels een aantal competitierondes achter de rug waarbij een aantal duels zijn afgelast. In de 5e klasse E zondag gaat vv TLC zon a.s. zondag in Buinen beginnen aan hun 2e helft van de competitie. Gaat vv TLC zat in de komende weken stunten en daarmee een periodetitel veroveren? Als het aan trainer Dik Scholtens ligt wel, zie het interview met Dik Scholtens in de Midweek van 12 februari jl. En gaat vv TLC zon in de komende weken directe promotie naar de 4e klasse afdwingen? De antwoorden op deze vragen ligt in handen van de spelers, trainer en leiders die op zaterdag- en zondagmiddag hun kunsten op de groene mat tentoonstellen. Wij, de supporters, zullen het gaan zien in de komende tijd en zullen beide teams aanmoedigen en steunen.
TLCIn tegenstelling tot het veldvoetbal gaan de wedstrijden in de zaal wel gewoon door waardoor er op de vrijdagavond volop bedrijvigheid heerst bij het Sportcentrum Leek. We noemen de vrijdagavond voor het gemak maar het ‘Avondje TLC’!

vv TLC zaterdag

Voor TLC zaterdag begon de 2e helft van de competitie op zaterdag 18 januari weer, maar deze wedstrijd werd afgelast en verplaatst naar zaterdag 8 februari. De wedstrijd in en tegen Stedum op 1 februari werd ook afgelast en zo was de start voor TLC zaterdag verre van ideaal. Was dit ten nadele van vv TLC zaterdag?

vv TLC zat 1 – Ezinge 1

Als er op zaterdag 8 februari 1 verrassende uitslag te zien was, was het wel die van Boerakker 1 – vv TLC zat 1, 2-4. Met de 0-7 nederlaag van de eerste speelronde nog vers in het geheugen en onder erbarmelijke omstandigheden werd deze wedstrijd toch gespeeld en TLC zat. 1 maakte optimaal gebruik van het zwakke spel van buurman Boerakker. Bij rust leidde TLC zat al met 0-3 door 2x Rene de Vries en Guido Bos en na rust zorgde Ralph Twijnstra voor de 4e goal en de dik verdiende overwinning. Is dit een opmaat naar een mooie 2e seizoenshelft?Zaterdag wacht Ezinge, een ploeg dat vecht voor de punten om uit de onderste regionen weg te komen.

Ezinge heeft dit kalenderjaar nog geen overwinning geboekt. Op 18 januari werd er met 0-4 verloren van VVSV’09 en een week later ging Ezinge de ‘bietenbrug’ in Ten Post en werd er verloren met 3-1 van TEO. Hierdoor is Ezinge afgezakt naar de voorlaatste plaats. Trainer Ynze Prins, die Ezinge aan het einde van het seizoen gaat verlaten, hoopt op een positief resultaat in Leek. De punten zijn hard nodig en daar gaan we vol voor. TLC zat. 1 is gewaarschuwd.

vv TLC zondag

Eindelijk gaat het a.s. zondag weer beginnen voor de groen/blauwe brigade van trainer Gert Slomp. Er wordt koers gezet naar Buinen om daar tegen de plaatselijke trots te spelen. Was het niet vv Buinen, de nr. laatst in de 5e klasse E, dat tegen Witteveense Boys knokte voor de 4-4 eindstand. Door dit resultaat blijft vv TLC zon 1 koploper met 2 punten voorsprong op de nr. 2

vv Buinen – vv TLC zon 1

Na een serie oefenwedstrijden tegen voornamelijk 4e klassers liet vv TLC verzorgd voetbal zien al waren de uitslagen wisselend. Hoe vv TLC zon er op dit moment voor staat gaan we aanstaande zondag zien, want dan begint de 2e seizoenshelft in en tegen Buinen. Een ploeg die een hoop vertrouwen heeft geput uit de wedstrijd van afgelopen zondag en vv TLC zon. is dus gewaarschuwd!

vv Buinen heeft TLC zon een prima dienst bewezen door Witteveense Boys op eigen veld met een 4-4 gelijkspel naar huis te sturen. Erg knap als u bedenkt dat de Geel/zwarte formatie van trainer Roelof Arends met 1-4 achter stond. Na een 1-0 achterstand boog Witteveense Boys deze om naar een 1-4 voorsprong, maar als team te strijden en te knokken werd er een slotoffensief ingezet wat resulteerde in een 4-4. Zondag wordt koploper v TLC zon 1 op sportpark de Woerd ontvangen en is vv Buinen er helemaal klaar voor.

Zaalafdeling

We pakken de zaalafdeling ook weer op en voor vrijdagavond staat er maar 1 wedstrijd op programma in Sportcentrum Leek. TLC 6 neemt het op tegen Potetos 6 en de wedstrijd begint om 19:05uur.

Deze avond staan er 3 uitwedstrijden op het programma. Futsal Dragten 9 – TLC 9 (19:00 uur), ONT/CHZ 6 - TLC 8 (21:00) en Madjoe 4 – TLC 7 (21:20)

Oefenwedstrijden

De volgende oefenwedstrijden staan gepland voor a.s. zaterdag bij vv TLC.

vv TLC VR1 – Groninger Boys VR1 om 10:00uur

vv TLC zat 2 – ASC 3 om 14:30 uur

vv TLC D1 – Noordster D1 om 11:00 uur