Het is fijn langs de lijn bij ZEC-KRC .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als onze grote vriend Pluvius het een beetje rustig aan doet dan wordt er dit weekend weer redelijk wat gevoetbald. Dat zorgt er dan uiteraard voor dat ik voor de Ommelander Courant ergens langs de lijn zal staan bij een wedstrijd waar ik via de rubriek, het is fijn langs de lijn, wat extra aandacht aan zal besteden.
  
      ZEC2                      KRC
   

Zaterdag staat de streekderby tussen Z.E.C. en KRC op het programma. Beide teams speelden dit seizoen al twee keer tegen elkaar want naast dat ze in competitieverband in een poule zitten waren ze ook in het bekertoernooi tot elkaar ‘veroordeeld’.

In het bekertoernooi won Z.E.C. in Kantens met 0-2 en in de competitie werd het na een doelpuntrijk duel 5-4 voor de ploeg van trainer Gerard Heun. Dat zorgt er een beetje voor dat de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie licht favoriet zal zijn zaterdag want de thuisploeg heeft al twee competitieduels in de benen. Dat geldt niet voor KRC want de equipe van trainer Paul Knot kwam op zaterdag 7 december voor de laatste keer in een officiële wedstrijd in actie.

Maar in een streekderby gelden andere wetten wordt er vaak beweerd en dat zal ook in Zandeweer zaterdag niet anders zijn. Want naast doelpuntrijk was het op 28 september ook een tumultueus duel waarin van alles gebeurde wat bij een derby past. Niet dat je van rode kaarten en gele kaarten vrolijk moet worden maar het kan allemaal wel bij een derby zoals het duel tussen Z.E.C. en KRC er een is. Want het mag dan een duel uit de ‘kelder’ van het amateurvoetbal zijn, ik verwacht weer een mooie aflevering van, het is fijn langs de lijn.