Potetos 9 weet weer niet te winnen.

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Prietpraat

In de eigen thuishal te Lewenborg heeft Potetos 9 wederom niet weten te winnen. Tegenstander Drs. Vijfje 34, de nummer drie op de ranglijst, was uiteindelijk te sterk voor de groen-witte brigade, al moet gezegd worden dat de uitslag geflatteerd wat omdat Potetos in de slotfase de nodige risico’s moest nemen.
potetos

De thuisploeg trad aan met een smalle selectie van zes spelers, omdat de nieuwe aanwinst Jaap Dijkema op het laatste moment verstek liet gaan en zo zijn debuut dus weer uitstelde. De eerste twijfels of Dijkema überhaupt zijn debuut gaat maken steken inmiddels de kop op. De heren die het deze avond namens Potetos moesten doen waren Kiers, Weesepoel, Havinga, Bous, Balkema en Mulder. Tegenstander Drs. Vijfje 34 moest het met nog minder spelers doen, want zonder wissel werd er naar Lewenborg vertrokken.

 Vanaf het moment dat scheidsrechter Bulthuis voor het begin van de wedstrijd floot bleek dat de gasten over meer bewegelijke spelers beschikte en was het dus zaak om hen op het conditionele vlak te pakken, zonder wissels moest het hen opbreken was de gedachte. Er ontstond een gelijkopgaande strijd, maar door een ongelukkig moment in de defensie van Potetos kwam Drs. Vijfje op een 0-1 voorsprong. Potetos speelde te statisch om de tegenstander kapot te spelen, er was geen beweging en het tempo lag veel te laag. Toch werd de wedstrijd weer in evenwicht gebracht. Hergen Balkema nam slim een intrap en bij de tweede paal kon Marcel Mulder via de keeper binnen schieten. Helaas voor de thuisploeg keek het even later weer tegen een achterstand aan. De omschakeling was niet om naar huis te schrijven en met een beetje geluk dook één van de studenten voor keeper Kiers op. Kiers kon niets anders doen dan de bal even later uit het netje te halen. En dus moest Potetos wederom op jacht om de stand gelijk te trekken. En dit leek te lukken, alleen floot scheidsrechter Bulthuis voor een overtreding op Bas Bous. In plaats van te fluiten was voordeel geven een betere optie, want Bous scoorde ondanks de overtreding op hem. Bulthuis baalde zichtbaar, maar gelukkig voor hem en Potetos werd de vrije trap alsnog ingeschoten door Marcel Mulder. Beide ploegen gingen even later met een 2-2 ruststand naar de kant.

 Het plan was om na de rust een hoger tempo te gaan spelen, maar gedurende de hele tweede helft kwam hier weinig van terecht. Lange tijd was Potetos in balbezit, maar Drs. Vijfje speelde zeer compact en zodoende was er bijna geen doorkomen aan. De gasten loerden op de counter en dus was het helemaal niet vreemd dat er door een onoplettendheid in de defensie ineens een 2-3 achterstand te noteren viel. En vanaf dat moment moest Potetos risico's gaan nemen om toch nog resultaat te gaan halen. Bous en Mulder kregen beide een goede kans, maar vonden de keeper op hun weg en ook schoten uit de tweede lijn van Weesepoel brachten geen geluk. Doelman Kiers schoof steeds meer in en fungeerde zo als vijfde veldspeler, maar
dit leverde uiteindelijk niet op. Integendeel, Drs. Vijfje wist tot drie keer toe van ver in het lege doel te schieten, nadat eerder de 2-4 al uit een counter was gevallen. En zo bleef Potetos wederom met lege handen staan, terwijl de eerste helft nog hoopgevend was.

 De komende twee weken is Potetos 9 vrij, waarna op 28 februari wederom thuis gespeeld zal worden tegen rode lantaarndrager Roden 7.