Pelikaan S of Groninger Boys: Wie gaat naar de laatste 16

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Waar het niet zeker of er morgen en zondag veel gevoetbald gaat worden is dat voor dinsdag 11 februari wel zeker. Dan staat in Oostwold namelijk het bekerduel tussen vijfdeklasser Pelikaan S en zondag tweedeklasser Groninger Boys op het programma.

PelikaanS                                 GroningerBoys


Het bekerduel tussen Pelikaan S en Groninger Boys leeft al een tijdje in Oostwold want door de successen in eerst de poule en later in de eerste KO-wedstrijden kreeg de equipe van Pascal Mulder de smaak van het bekertoernooi te pakken.

In de poule werd gewonnen van de zaterdagafdeling van GVAV Rapiditas en Amicitia VMC en speelde men tegen OKVC gelijk. Dat zorgde voor de poulewinst waarna vervolgens tweede klasser Groen Geel uit de koker kwam. Dat duel werd door de roodhemden met 2-0 gewonnen zodat er een volgende ronde op het programma kwam te staan. Drenthina werd de volgende tegenstander en in Emmen werd het 4-1 voor de vijfdeklasser die toen vergezeld werd door twee bussen vol supporters.

Groninger Boys had het als tweedeklasser tot nu toe niet echt moeilijk want in de poule werden de duels tegen Haren en Heiligerlee ruim gewonnen en werd er tegen Amicitia VMC-zondag gelijk gespeeld.

In de eerste KO-ronde werd ZNC met 9-1 van het veld geveegd en in ronde twee kreeg vijfdeklasser Makkinga met 4-0 klop zodat ook de Boys uit Groningen zich voor de derde KO-ronde wist te plaatsen.

Een derde ronde waarin alle clubs die nog in het bekertoernooi zitten in een pot gegooid worden. Geen gedoe van zaterdag en zondag apart maar het hele ‘spul’ door elkaar. Dat zorgde dus o.a. voor het duel Pelikaan S-Groninger Boys en waar de vijfdeklasser de nodige reclame voor heeft gemaakt, en nog doet.

Reclamespotjes op de radio, het planten van frikadellen in het strafschopgebied als ‘welkomstgeschenk’ voor Freddy ‘Frikandel’ de Grooth zorgen er nu al voor dat dit duel leeft in voetballand wonderland.

Een duel wat normaal gesproken de stadjerders als favoriet kent maar wat niet helemaal vanzelfsprekend is. De laatste vier competitieduels werden verloren en dat zal toch voor wat nervositeit zorgen binnen de gelederen van de ploeg van trainer Jaap Veldhuis.

Want de resultaten van de brigade van Pascal Mulder zullen ook tot sportpark West End doorgedrongen zijn want ook de resultaten in vriendschappelijke wedstrijden waren goed te noemen al werd er dinsdag 4 februari met 5-0 van eersteklasser GRC Groningen verloren. Een niet onlogische uitslag want een team wat nog aan het begin van een proces staat kan nog niet direct alles en iedereen zijn wil opleggen.

Maar een bekerduel is een ander verhaal want dan tellen andere regels. De regel van dat er maar een ploeg een ronde verder gaat. Een gevecht tussen twee teams die beide die ambitie hebben om dat te bereiken en wat ervoor zal zorgen dat er redelijk wat voetballiefhebbers in Oostwold worden verwacht en waar om 20.00 wordt afgetrapt.