VOETBALTALENTEN STRIJDEN IN BEDUM OP FC GRONINGEN TOPTOERNOOI

Geschreven door Anno Loonstra op . Geplaatst in Prietpraat

Op 26 februari wordt op het nieuwe kunstgrasveld van SV Bedum voor de eerste keer een zogenaamd F1 Toptoernooi van FC Groningen gehouden. Acht F1-teams uit de noordelijke regio strijden hier om de prijzen.


svBedum        image 3                               fcgroningen

Tijdens de voorjaarsvakantie zal op woensdagmiddag 26 februari as. Op initiatief van FC Groningen een toernooi worden gehouden voor F1-teams uit het noorden van Nederland. Eenzelfde toernooi vindt op 25 en 27 februari plaats op de velden van vv ONB (Drachten) en vv Wildervank.

Met deze F1 Toptoernooien beoogt FC Groningen invulling te geven aan één van de belangrijkste doelstellingen van het Amateurconvenant, het opbouwen en versterken van duurzame relaties met amateurclubs in de regio. Tegelijkertijd bieden de toernooien aan FC Groningen de mogelijkheid om een beeld te krijgen van spelers die actief zijn in F1-teams van amateurclubs uit de regio.

Deelnemende clubs

Voor het toernooi in Bedum zijn de volgende clubs ingeschreven: SV Bedum, SV Marum, vv Kollum, DZOH (Emmen), Velocitas 1897 (Groningen), vv Haren, vv Grijpskerk en vv Niekerk. De teams spelen vanaf 13:15 uur in twee poules, waarna rond drie uur de finalewedstrijden gespeeld gaan worden.

Naast het spelen van wedstrijden door de jeugd is het ook de bedoeling dat de begeleiding van de teams kennis op gaat doen. Hiervoor zal tussen de poulewedstrijden en de finalewedstrijden een bijeenkomst worden gehouden, waarin de FC Groningen-filosofie met het oog op trainen en opleiden wordt gepresenteerd door een jeugdtrainer van de Regionale Voetbalopleiding FC Groningen/Cambuur.

Waarom in Bedum

SV Bedum is één van de grotere voetbalverenigingen in de provincie Groningen met ongeveer 360 jeugdleden. Het tijdens de zomervakantie aangelegde spiksplinternieuwe kunstgrasveld leent zich uitstekend voor wedstrijden in een periode waarin voetballen op een echte grasmat soms niet mogelijk is. Een ieder die het jeugdvoetbal in Groningen een warm hart toedraagt wordt deze middag van harte uitgenodigd om de jeugdige talenten op het sportcomplex in Bedum te bewonderen!