Omlandia gaat voor dubbelslag tegen Balk

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Omlandia staan er een aantal cruciale weken voor de deur. In een maand tijd staan onder meer duels tegen de drie B’s (Balk, Bedum en Buitenpost) op het programma, allemaal concurrenten in de brede middenmoot van de 1e Klasse E. In deze fase van het seizoen is de verwachting dat het kaf zich van het koren zal scheiden en Omlandia weet dan ook wat het haar te doen staat. Zaterdag treft men Balk in Ten Boer.


OmlandiaAOmlandia zou eigenlijk afgelopen week al tegen Balk spelen, maar dit duel ging vanwege de winterse neerslag en de gevolgen daarvan uiteindelijk niet door. Het was een mooie gelegenheid geweest om te laten zien dat de 6-2 nederlaag van een week eerder bij Oranje Nassau een incident betrof. Omlandia-voorzitter Wim Bathoorn droomt zowel overdag als ’s nachts over het verrijzen van een prachtig kunstgrasveld in Ten Boer, maar krijgt nog altijd nul op het rekest bij de failliete gemeente Ten Boer. Het is aan de Sportlaan eigenlijk wachten totdat de bom barst en Omlandia dit zowel bij haar leden als op sportief vlak zal voelen, maar vooralsnog blijft Omlandia dit seizoen erger leed bespaard. De ploeg van René Wollerich en Simon Schuil jr. vond echter een alternatief door een krachttraining af te werken in de kleine gymzaal te Ten Boer. Hoe anders was de situatie voor Balk, Omlandia’s komende tegenstander. De equipe van Germ de Jong vond zaterdag een schaduwwedstrijd tegen Tweede Klasser CVVO (3-1 winst) en oefende afgelopen dinsdag wederom, ditmaal tegen Derde Klasser Mulier (4-1 winst).

Bijzondere situatie

Dat de Friese opponent van Omlandia met wat meer voetbalritme in de benen afreist naar Ten Boer is ongetwijfeld in het voordeel van de Balksters, die eerder dit seizoen in eigen huis een doelpuntloze remise toestonden tegen Omlandia. Ook na een rode kaart voor Berend Altena wist Omlandia de overtalsituatie niet te benutten en werd er uiteindelijk met een puntje op zak afgereisd naar de provincie Groningen. Waar het heenduel nog gespeeld werd in het prille begin van de competitie, staat er zaterdag een stuk meer op het spel. In 1E is namelijk de bijzondere situatie ontstaan dat er liefst zeven ploegen op vrijwel hetzelfde puntenaantal staan. Buitenpost, PKC ’83, Balk en Noordscheschut verzamelden tot nu toe namelijk 16 punten en Omlandia, Bedum en LTC moeten het allen doen met een puntje minder. Omdat de KNVB af en toe echter verzuimt om te besluiten tot een algehele afgelasting is de rangschikking zo her en der wel iets vertekend. Zo hebben bijvoorbeeld Bedum en LTC op dit moment al drie duels meer gespeeld dan Buitenpost en PKC ’83.

Domper

Omlandia heeft in de zeperd bij Oranje Nassau één grote domper moeten ondergaan met een spierscheurtje van Henk van der Wolde, die zich voorlopig op zijn herstel kan richten. Voor de rest zal Omlandia met een relatief fitte groep haar opwachting kunnen maken zaterdag. Balk, dat dit seizoen net als Omlandia over het algemeen weinig tot scoren komt (15 goals), is voor zover bekend ook aardig gevrijwaard van blessures. Een duel waar de belangen tussen de krijtlijnen vanaf zullen spatten mag dan ook verwacht worden, wanneer beide ploegen zaterdag om 14.30 uur acte de présence zullen geven in Ten Boer. De arbitrale leiding ligt deze middag in handen van de heer Arends.