Even over de 'grens' voor een derby

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Een rustige, zondag’ zou het gaan worden want in 5D zondag wordt er nog niet gevoetbald. Dat betekende dat er nog drie kansen overbleven op een zondagduel voor de Ommelander Courant. Maar een blik op het programma gaf het beeld van, dat gaat het niet worden. Kloosterburen had een vrij weekend, Hunsingo speelde uit en ook SV Bedum mocht in de auto richting Nieuw Roden.

vako                            Zuidlaarderveen1
Maar dan is er altijd nog de Oostermoer als de regionale krant die een zondagprogramma in de ‘aanbieding’ heeft. Een aanbieding die er ook deze keer kwam en het was direct een duel waarbij je dacht, dat zou wel eens een mooi duel kunnen worden.

Een echte derby staat er zondag in Vries namelijk op het programma waar VAKO en Zuidlaarderveen elkaar in hun tweede onderling duel van dit seizoen gaan ontmoeten.

Het eerste duel in Zuidlaarderveen eindigde in een 2-1 zege voor het team van Egbert Darwinkel die er ook zondag bij gebaat is om de drie punten in eigen huis te houden. VAKO staat met 29 punten uit 14 duels op een tweede plaats met een achterstand van twee punten op kloploper MOVV. De ploeg uit Midwolda heeft echter wel een duel minder gespeeld dan de Vriezenaren. Die hebben verder twee duels meer gespeeld dan Heiligerlee dat uit zijn twaalf wedstrijden 28 punten bij elkaar voetbalde.

Zuidlaarderveen is op dit moment een stevige middenmoter maar heeft in 2014 nog geen competitiewedstrijd gevoetbald. Daarom zal het voor Richard Moesman als trainer van Zuidlaarderveen spannend worden in Vries. Want de na dit seizoen uit Zuidlaarderveen vertrekkende trainer gokte voor het seizoen op een plaats bij de eerste vijf. Iets waar Egbert Darwinkel geen genoegen mee al nemen want Darwinkel gaat, want dat werd vorig zomer toen ik hem voor de Oostermoer interviewde wel duidelijk, voor de prijzen.