Sterke tegenstander voor VIBOA in bekertoernooi.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het komende weekend staat de derde KO-ronde van het bekertoernooi op het programma. Daarnaast heeft de KNVB een inhaalprogramma vastgesteld zodat er toch nog op redelijke schaal gevoetbald wordt. Daarom geven we ook deze week de duels waar ik voor de Ommelander Courant of Oostermoer aanwezig ben weer wat extra aandacht.

Viboa
Het zal het komend weekend bij een duel voor de OC blijven want de twee Noord-Groninger clubs die op zondag in actie komen spelen een uitduel. SV Bedum gaat bij Nieuw Roden op bezoek en Hunsingo gaat bij Amicitia VMC proberen om een of drie punten aan zijn totaal toe te voegen

Zaterdag staat, als vriend Pluvius tenminste normaal doet, voor mij het bekerduel tussen Viboa en Leeuwarder Zwaluwen op het programma. Een duel in de derde KO-ronde van het bekertoernooi die Viboa wist te bereiken door in de poule achter Harkemase Boys als tweede te eindigen en door verder van Glimmen( 2-5) en Veenwouden(0-3) te winnen.

In Leeuwarder Zwaluwen treffen de Winsumers een tegenstander die redelijk probleemloos de derde KO-ronde wist te bereiken. De ploeg van trainer Mark Bosma doet het goed in de tweede klasse zaterdag waar het achter koploper Broekster Boys een tweede plaats inneemt.

Viboa heeft in de maand januari twee competitieduels gespeeld die beide werden gewonnen en ook Leeuwarder Zwaluwen kwam dit kalenderjaar al een paar keer in actie. Drie keer om precies te zijn wat de ploeg twee overwinningen en een gelijkspel opleverde.

Toch is de ploeg van trainer Marc van Meel in eigen huis favoriet in een duel die zaterdag om 14.30 uur in Winsum begint en onder leiding staat van scheidsrechter R. Werkhoven.