Maran-Karlijn Toernooi in teken van Mart&Tini Fonds

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag 7 juni zal het sportpark in Roodeschool het decor zijn van een bijzonder voetbaltoernooi. Op die dag zal voor de eerste keer het Maran-Karlijn Toernooi worden georganiseer waar de opbrengst van zal gaan naar het Mart en Tini Fonds van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

                               normal 12151

Op 7 juni 2014 zal er op het sportpark van Corenos een voetbaltoernooi georganiseerd worden ter nagedachtenis aan Maran en Karlijn Duinkerken, de dochters van Aalderd en Marielle Duinkerken.

Aalderd en Marielle kregen kort na elkaar het groot verlies van hun twee dochters te verwerken wat binnen de Noord-Groninger voetbalwereld voor de nodige emotie zorgde. Velen kennen Aalderd Duinkerken als voetballer van Corenos en al snel kwamen de eerste reacties los om als steun voor Aalderd, Marielle en Daan iets te gaan organiseren.

Een commissie bestaande uit Kees Mulder, Ronnie Medema, Willem Duinkerken, Geert-Jan Zijlstra en Johan Staal besloten de handen ineen te slaan om een voetbaltoernooi te organiseren. Een voetbaltoernooi met als doel om geld in te zamelen voor een door Aalderd en Marielle gekozen bestemming.

Na contact met Aalderd en Marielle werd al snel duidelijk dat ook zij zich graag wilden inzetten voor dit project om het verlies van hun twee dochters nog meer een plaats te kunnen geven.

Om die reden kwamen de leden van de commissie samen met Aalderd, Marielle en de ook uitnodigde Anita Haan en Bart Rogaar op 29 januari voor de eerste keer bijeen om de plannen verder concreet te maken.

Een avond die allen direct het gevoel gaf van dit gaat wat bijzonders worden want nog op dezelfde avond werd besloten dat er een stichting opgericht zou worden. De stichting zal de naam van Maran en Karlijn dragen en als basis fungeren van alles wat er in de toekomst door de stichting georganiseerd zal worden.

Duidelijk werd ook dat het goede doel wat door Aalderd en Marielle werd voorgedragen door allen unaniem gesteund werd. Het goede doel zal namelijk het Mart&Tine Fonds zijn. Dat is een fonds waar ouders van ernstig zieke kinderen voor praktische ondersteuning een beroep op kunnen doen als de eigen financiën ontoereikend zijn en andere financiële bijstand (tijdelijk) niet beschikbaar is.

Daarom is de organisatie van het Maran-Karlijn Voetbaltoernooi trots om te kunnen vertellen dat het sportpark Roodeschool op zaterdag 7 juni volledig in het teken zal staan van een toernooi die alleen al om de reden zoals hierboven vermeld een grote belangstelling, in welke vorm dan ook, verdiend.