Ezinge-SIOS: Een strijd tussen 'A-junioren'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de schijn ons niet bedriegt gaan er dit weekend veel wedstrijden in het amateurvoetbal niet door. De veldomstandigheden zijn verre van ideaal en de naderende dooi zal dat er allemaal niet beter op maken. Daarom nemen we, net als voor de winterstop, de duels waar ik namens de Ommelander Courant aanwezig ben extra onder de loep.

ezinge                         SIOS

Een dicht bij huis duel staat er zaterdag op het sportpark in Feerwerd voor mij op het programma. Ik ben deze week al een paar keer langs de ‘Feerwerd- ArenA’ gekomen en ik moet zeggen alles ligt er mooi vlak bij. Weliswaar bedoel ik daar de sneeuwlaag die het veld bedekt mee maar zolang Nederland niet geteisterd wordt door weersomstandigheden onder de noemer code rood is er geen reden om over te gaan tot een algehele afgelasting.

Het duel tussen Ezinge en SIOS is er een waar het alleen maar draait om prestige. Beide teams nemen namelijk een plaats in de onderste regionen van de vijfde klasse in. SIOS staat met negen punten uit dertien duels op een elfde plaats en Ezinge, dat uit veertien duels acht punten bijeen sprokkelde.

Deze stand heeft overigens een leuk detail want wie van de twee het duel in Feerwerd wint komt qua puntentotaal in de dubbele cijfers.

Ezinge zal dat zonder Ewart Gerritsen doen want de spits van Ezinge is voor drie maanden naar Curaçao vertrokken. Dat er spelers naar verre oorden vertrekken is wel iets wat bij de Ezingers past want ook clubtopscoorder Jasper Dijkstra zit nog steeds aan de andere kant van de wereld. Verder verblijft Wouter Broekhuizen al een tijdje in Nieuw Zeeland zodat trainer Ynze Prins zo links en rechts wat jonge talenten de kans biedt om aan het eerste elftal te ruiken.

Dat is in Sauwerd niet anders want daar is Auke Doornbosch dit seizoen met een erg jong team aan de slag gegaan om de doelstelling, een plaats bij de eerste acht, te bewerkstelligen. Om dat te realiseren moet er in Sauwerd nog wel wat gebeuren maar niets is onmogelijk. De achterstand op het op een achtste plaats staande Rood Zwart Baflo bedraagt namelijk maar zes punten.

Dit alles maakt ook het duel in Feerwerd tot een interessant duel waarbij ook nog eens meetelt dat duels tussen teams van Ezinge en SIOS vaak garant staan voor emotie en strijd staan.