Lycurgus ook 'slachtoffer' amateuristisch bekertoetnooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dat er reacties kwamen op het artikel http://lyt.sr/tw1ug had ik wel verwacht. Reacties die mijn beeld, het bekertoernooi is bij de amateurs een grote wanvertoning, alleen maar bevestigde.
Lycurgus1

Dat het bekervoetbal door veel clubs alleen maar als oefenduels worden gezien is geen nieuws. Drie wedstrijden in augustus en kom je de poule door nog een in oktober is toegestaan maar dan moet dat ‘geneuzel’ klaar zijn. Er zijn er ook die echter wel volle bak voor het bekervoetbal gaan en helemaal als er in de eerste of tweede KO-ronde een lucratieve tegenstander uit de koker komt.

Dat laatste geldt ook voor Lycurgus dat na loting hoofdklasser Hoogeveen als volgende tegenstander in het bekertoernooi kreeg toegewezen. Een duel dat voor zaterdag 8 februari op het programma staat maar nu op 11 februari in Hoogeveen mag gaan voetballen omdat de ploeg van trainer Arnold van der Kooi op de zaterdag tegen Poolster moet voetballen.

Zo zijn er natuurlijk nog meer bekerduels die ‘gewoon’ verplaatst zijn waarmee de KNVB laat zien dat het zijn eigen bekertoernooi niet serieus neemt. Want ploegen met een leuk affiche als thuisduel gaan daar qua publiciteit werk van maken en ploegen die een leuk uitduel kregen toebedeeld gaan een busreis organiseren. Dat bedoelde ik ook te zeggen met het artikel http://lyt.sr/tw1ug, het bekervoetbal hangt er gewoon maar een beetje bij en wordt ook dit seizoen weer heel gemakkelijk aan dat kant gegooid omdat het amateurvoetbal vooral het WK niet in het vaarwater moet zitten.

Lycurgus-trainer Arnold van der Kooi noemde zeer terecht dat zijn spelers, en ook de supporters, nu op een doordeweekse avond naar Hoogeveen mogen reizen. Dat Lycurgus naar Hoogeveen moet reizen is dubbel jammer want het zou nog mooier zijn geweest als dit duel op sportpark ‘West End’ zou worden gespeeld. Dan had het duel tegen de hoofdklasser Lycurgus nog een leuke kantineopbrengst kunnen bezorgen. Maar ook daar is al voldoende over gezegd maar wordt verder over gezwegen. Het laagst spelend krijgt het thuisvoordeel want hoe simpel kan het zijn……