Middelstum speelt met pijn en moeite gelijk tegen GVAV Rapiditas.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Middelstum behaalde in Groningen een zwaar bevochten gelijkspel tegen GVAV Rapiditas. Na een half uur spelen stond het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg die zag dat Middelstum door drie treffers van Ivan Milkovic toch nog terugkwamen tot 3-3.
Middelstum

Middelstum keek in Groningen na 20 seconden al tegen een 1-0 achterstand aan wat door trainer Frank Konneman als een zeer slecht begin werd gezien. ,,Als zoiets gebeurt, weet je dat je als ploeg niet scherp aan een wedstrijd bent begonnen. Je moet juist direct stevig beginnen en zeker niet op een wijze zoals wij dat deden en wat dit seizoen al vaker is gebeurd.”

Het werd echter nog beroerder voor de Middelstumers die na een half uur spelen al tegen een achterstand van 3-0 aankeken en wat het moment was dat Frank Konneman dacht dat het wel eens een hele lastige middag kon gaan worden. ,,In het eerste half uur kwamen we er totaal niet aan te pas maar in de 40e minuut kwamen we door een treffer van Ivan Milkovic toch terug tot 3-1. En op slag van rust scoorde Milkovic zelfs de 3-2 zodat de rust aanbrak met een achterstand die opeens niet onoverkomelijk meer was. “

Middelstum begon daarom ook fel aan de tweede helft en kreeg al snel de controle over de wedstrijd. Dat leverde echter nog niet direct de gelijkmaker op want daar moesten de Middelstumers tot aan de 68e minuut op wachten. Weer was Ivan Milkovic de man die de gelukwensen in ontvangst mocht nemen wat betekende dat Milkovic deze competitie al zestien keer heeft gescoord voor de blauwhemden.

Na de 3-3 kregen de bezoekers zelfs nog de kans op meer want in de 70e minuut werd een speler van GVAV Rapiditas met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Maar ondanks een speler meer lukte het Middelstum niet om nogmaals te scoren wat volgens Frank Konneman ook een te grote beloning was geweest. ,,Dat we nog terugkwamen tot 3-3 was al verbazend en had veel kracht gekost. Dat zorgde er vervolgens voor dat we niet meer in de mogelijkheid waren om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Maar als ik eerlijk ben mogen we met dit gelijkspel onze handen dichtknijpen. Want toen we na een half uur spelen op een 3-0 achterstand stonden gaf ik geen stuiver meer voor onze kansen op een goed resultaat.”

Bron: Ommelander Courant