Eenrum oefent op weg naar tweede seizoenshelft

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Waar voor veel verenigingen de winterstop weer ten einde is zijn er ook nog clubs die nog even geduld moeten hebben. Een van de teams die nog niet in actie kwamen is het eerste elftal van Eenrum.
Eenrum

Doordat er in de vijfdeklasse D maar twaalf ploegen om de prijzen spelen hervatten deze twaalf teams het seizoen op zondag 16 februari. Een periode die door de Eenrumers niet als een rustpauze wordt gezien want op zondag 12 januari werd er tegen vierdeklasser SV Bedum geoefend. Op het kunstgrasveld van de fusieclub werd met 5-3 van de zondagtak van de Bedumers gewonnen. Drie doelpunten van Milan Rutkowsky, een van Tim Veenstra en een treffer van Mattheus Nubé zorgde voor een verrassende zege voor de Eenrumers die niet echt gewend zijn aan het spelen op kunstgras.

Vandaag, zondag 19 januari, was VVK in Groningen de tegenstander. De vierdeklasser hoorde deze week dat het toch weer aan de competitie mocht meedoen nadat het er eerst naar uitzag dat de ongeregeldheden na het duel Farmsum-VVK voor een uitsluiting zou gaan zorgen. De Voetbalvereniging Korreweg was deze zondag nog vrij zodat Eenrum op Sportpark ,Het Noorden’ terecht kon voor zijn tweede oefenduel van 2014. Na een zege in Bedum werd het voor een incompleet Eenrum, waar onder andere Milan Rutkowsky en Siebrand Solinger ontbraken, nu een 5-3 nederlaag. Na een ruststand van 2-1 in het voordeel van VVK werd het via een 3-3 tussenstand uiteindelijk dus 5-3 voor de thuisploeg. Tim Veenstra (2x) en Kevin Oostema waren tegen VVK de doelpuntenmakers voor Eenrum.

De derde oefenwedstrijd wacht voor Eenrum op dinsdag 28 januari als op sportpark ,De Koepel’ in Haren de v.v. Haren als gastheer zal fungeren.