VIBOA en SV Bedum-dames op koers voor promotie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Sinds het begin van het seizoen volgen we de verrichtingen van enkele damesteams. Waar het ene team succesvol is geldt voor een ander team juist het tegenovergestelde of voldoet het aan de verwachtingen. In een overzicht nemen we alle teams onder de loep en in aflevering drie komen VIBOA en SV Bedum aan bod.

Viboa

De dames van VIBOA kwamen in het najaar uit in de vijfde klasse en werden daar soeverein eerste in hun poule. Geen gekkigheid van we zijn nu kampioen want in Winsum weten ze, de prijen worden pas in het voorjaar verdeeld. Elf duels werden er door de dames van VIBOA gespeeld wat iets is waar andere teams een voorbeeld aan kunnen nemen. Want voor alle duidelijkheid het zijn vaak niet de veldomstandigheden die er voor zorgen dat een duel niet gespeeld wordt.

Van de elf duels won VIBOA er tien en speelde het een keer gelijk. Een prima prestatie van het team wat getraind wordt Harry Postema en als teamleidster Anneke Carmio heeft. Een prestatie die er voor zorgt dat men in Winsum met vertrouwen richting de tweede helft van het seizoen kijkt. Een seizoenshelft waar men als doelstelling zal hebben om promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen.

svBedum

Waar de dames van VIBOA promotie als doelstelling hebben zou dat voor de dames van SV Bedum een daverende verrassing zijn. Vorig seizoen werd de ploeg kampioen in de vierde klasse waardoor het dit seizoen in de derde klasse uitkomt. Een prima prestatie van de Bedumse dames die op dit moment een voorsprong van vier punten hebben op achtervolger Achilles 1894 uit Assen. Dat is nog geen voorsprong waardoor de platte kar al naar buiten gereden kan worden maar de ploeg van trainer/coach Albert ten Caat is wel een team waar de concurrentie ook in de tweede seizoenshelft rekening mee moet houden. SV Bedum-dames 1 speelde voor de winterstop twaalf duels waarin het 33 punten behaalde. Alleen het duel tegen nummer twee Achilles werd in Assen verloren en dat was direct een duel met de, korfbaluitslag van 8-5 in het voordeel van de Assenaren.

Los van de huidige koppositie, het zou natuurlijk een daverende stunt zijn als SV Bedum naar de tweede klasse zou promoveren. Dat zou het damesvoetbal in Bedum volgens Albert ten Caat een enorme, boost’ kunnen geven. ‘De weg naar een eventuele promotie is nog lang maar voor het dames/meisjesvoetbal in Bedum zou dat echt goed nieuws zijn. Als damesafdeling moeten willen we graag doorgroeien omdat het vrouwenvoetbal steeds grotere vormen aanneemt. Als SV Bedum moeten we daar nog meer op inspelen dan we nu doen. Eventuele successen zal er namelijk toe kunnen bijdragen dat ambitieuze voetbalsters uit de omgeving er voor kiezen om voor ons te komen voetballen. “