Een interessant duel in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Als de schijn ons niet bedriegt dan gaat dit weekend de tweede helft van het seizoen van start. Net al voor de winterstop nemen we de duels waar ik namens de Ommelander Courant langs de lijn sta even extra onder de loep.

svBedum                       Kloosterburen1


Waar het nog niet zeker is dat alle wedstrijden doorgang zullen vinden is een ding zeker, in Bedum wordt zondagmiddag het duel SV Bedum-zondag tegen Kloosterburen gespeeld.

Een duel uit de vierde klasse C die er nadat de tuchtcommissie van de KNVB deze week de straf voor Farmsum en VVK uitsprak toch even anders uitziet. Beide teams kregen vijf punten in mindering, een geldboete en een voorwaardelijke straf van twee jaar.

Dat zorgt er voor dat Farmsum met acht punten uit elf duels op een tiende plaats terecht komt en VVK met zeven punten uit zijn elf wedstrijden op een twaalfde plaats staat. Plaatsen die er voor zorgen dat beide teams vanaf nu vol aan de bak moeten om degradatie of de nacompetitie te ontlopen.

Die laatste perikelen kennen Bedum en Kloosterburen niet want beide zijn stevige middenmoters die bij winst naar boven kunnen kijken. Door de puntenaftrek van Farmsum en VVK kent de vierde klasse C een groot aantal, dat nog voor leuke dingen in staat moeten worden geacht. Daar horen Bedum, dat sinds het in het nieuwe tenue speelt nog steeds ongeslagen is, en Kloosterburen zeker bij.

Twee verenigingen waar niets moet maar waar men uiteraard wel ambitieus is. Want aan het toetje, de nacompetitie voor een eventuele promotie, wil iedereen wel meedoen. De Bedumers bereikten vorig seizoen ook de nacompetitie maar toen was ZFC Zuidlaren de bovenliggende partij en bleef Bedum vierdeklasser.

Daarom belooft het zondag een interessant duel te worden voor beide teams met als inzet, een stevige stap voorwaarts richting een plaats bij de eerste vijf.. Als we nog even teruggaan naar vorig seizoen dan weet je, Kloosterburen is niet kansloos in Bedum want als het toen na vijfenveertig minuten 4-2 voor de gasten had gestaan dan had de thuisploeg niets te klagen gehad.