Omlandia hervat competitie tegen LTC

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Na een redelijk succesvolle winterstop, waarin Omlandia in de zaal het Nieuwjaars Futsaltoernooi in Scheemda wist te winnen, mag de ploeg uit Ten Boer zaterdag - wanneer Pluvius geen roet in het eten gooit - weer haar opwachting maken op het veld. Het duel betreft meteen een belangrijke confrontatie. LTC, dat drie punten meer dan Omlandia wist te verzamelen en op een 7e plek staat, is zaterdag namelijk te gast in Ten Boer.


OmlandiaA


Door: Merijn Slagter


Dat het voetbaljaar 2014 niet zo succesvol voor Omlandia zal worden als 2013 staat buiten kijf. Omlandia wist vorig jaar in april de titel te pakken in de Tweede Klasse en probeerde de laatste maanden van 2013 een rol van betekenis te spelen op een niveau hoger. Dit ging wisselvallig, al is dat nog geen reden tot wanhopen. De verschillen in de Eerste Klasse E zijn vanaf de brede middenmoot tot de hekkensluiter dusdanig klein, dat een ploeg het ene weekend 7e kan staan en het andere weekend plotseling 11e. Een spannende tweede competitiehelft in 1E lijkt zich dan ook aan te dienen. Omlandia staat vooralsnog geposteerd op een 12e plek met 12 punten uit 13 duels. Vooral het maken van doelpunten bleek voor de winterstop een manco. Slechts 12 keer werd het net gevonden, tegenover 24 tegentreffers.

Oefenen

Omlandia stond op 21 december voor het laatst in competitieverband op het veld. Bij PKC ’83 werden twee doelpunten van Jeroen Haan even zo vaak geneutraliseerd door de thuisploeg, waardoor er na afloop een 2-2 op het scorebord stond. Achteraf doodzonde, zeker omdat Ruben Meier in de laatste minuut nog een niet te missen kans om zeep hielp. Omdat de winter dit jaar vooralsnog erg zacht is, kon Omlandia in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen LTC afgelopen dinsdagavond oefenen op het kunstgras van en tegen Actief uit Eelde/Paterswolde. Deze vriendschappelijke ontmoeting eindigde door een goal van Jeroen Haan (’35) in een 0-1 zege voor de Ten Boersters.

Spelersbestand

Omlandia hoopt na de winterstop uit een iets groter spelersbestand te kunnen putten. Zo kan trainer René Wollerich in het tweede gedeelte van dit seizoen weer beschikken over de langdurig geblesseerde Iven Nienhuis. Daarnaast keerde Niels Meier terug van een verblijf in Canada van bijna een half jaar. Als daarnaast Jeroen Dijkhuizen er ook in weet te slagen om fit te blijven, zijn de opties voor Wollerich weer iets ruimer. Hier staan echter kleine blessures tegenover van Rene Kamphuis en Déni van Dalsem. Achter de namen van dit tweetal staat dan ook nog een dikgedrukt vraagteken met betrekking tot de ontmoeting met LTC.

Wervelend

Omlandia en LTC stonden in de openingswedstrijd van dit seizoen ook al tegenover elkaar. In Assen kwam Omlandia na een wervelend eerste half uur terecht op 0-1 dankzij Déni van Dalsem. Na de rust zakte Omlandia echter terug en maakte Theo Hoogeveen de gelijkmaker namens de groenhemden. Opvallend is dat Omlandia tegen LTC doorgaans beter in Assen uit de verf komt dan op het eigen sportpark in Ten Boer. De laatste drie ontmoetingen tussen beide ploegen in Ten Boer eindigden in 1-1 (2010-2011), 0-2 (2009-2010) en 1-3 (2007-2008). Omlandia hoopt dan ook om het thuispubliek zaterdag voor het eerst sinds het seizoen 1993-1994 (4-2) weer eens een thuiszege te bieden.

Kanonnenvoer

LTC sloot het voetbaljaar 2013 in de competitie net als Omlandia ook af met een remise. In Koudum werd tegen hekkensluiter Oeverzwaluwen na hard werken nog een puntje (1-1) meegenomen. Omdat de Assenaren met het oog op zaterdag ook nog enig ritme wilden opdoen, werd afgelopen dinsdagavond geoefend tegen Vierdeklasser LEO uit het naburige Loon. De arme ploeg diende echter als kanonnenvoer voor de ploeg van Johan Pitstra, want na afloop kon er liefst een score van 0-11 worden genoteerd. LTC zal dan ook met vertrouwen naar Ten Boer komen.

Supercup

Of LTC ook daadwerkelijk koers naar Ten Boer mag zetten is op dit moment echter nog uiterst onzeker. Vanwege de hevige regenval bleken de velden bij Omlandia donderdagavond al ongeschikt om op te trainen. Of het hoofdveld dan ook tijdig speelklaar is voor het duel van zaterdag valt dan ook nog te bezien. Mocht Omlandia niet tegen LTC spelen, dan komt een gedeelte van de ploeg later op de dag alsnog in actie. Omlandia heeft zich door de toernooiwinst van het zaalvoetbaltoernooi in Scheemda namelijk gekwalificeerd voor de Supercup in Leek. Hier treft het vanaf 18.30 uur WVV (winnaar Protos Weeringtoernooi), Valthermond (winnaar Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten) en Marum (winnaar Leekster Voetbalgala). Als Omlandia – LTC wèl doorgang vindt, is de kans echter gering dat Omlandia voor deze Supercup zal aantreden. Hierover is op het moment van schrijven nog geen definitief besluit genomen.

Als Omlandia – LTC doorgaat zal dit duel gespeeld worden om 14.00 uur in plaats van het vaste tijdstip van 14.30 uur. De arbiter luistert deze middag naar de naam C. Mulder.