Geen reden meer om rood niet te noteren.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Officieel moet de KNVB het nog naar buiten brengen maar met ingang van het seizoen 2014-2015 gaat het Digitaal Wedstrijd Formulier veranderen. Veranderen in die zin dat een gegeven rode kaart eenvoudiger geregistreerd kan worden.


images

Vanaf volgend seizoen gaat de KNVB de strafcodes drastisch vereenvoudigen. Van de vele strafcodes gaat de KNVB terug naar 10 strafcodes voor het seizoen 2014-2015.Voor geel bestaat er straks nog maar één strafcode. Dit zal strafcode 1 worden. Er zijn nog negen codes voor rood.

Gele kaart:

1. Waarschuwing

Rode kaart:

2. Ontnemen van een doelpunt of scoringskans

3. Ernstig spelbederf (weigeren veld te verlaten etc.)

4. Ernstig gemeen spel (tijdens duel om bal)

5. Beledigen van (wissel)speler

6. Beledigen van (assistent.) scheidsrechter

7. Bedreigen van (wissel)speler

8. Bedreigen van (assistent.) scheidsrechter

9. Gewelddadige handeling t.o.v. speler (buiten duel om bal)

10. Gewelddadige handeling t.o.v. (assistent) scheidsrechter

In het Digitaal Wedstrijd Formulier wordt direct om meer info gevraagd. Zo wordt het voor enkele strafcodes (zoals strafcode 2) niet meer noodzakelijk om een strafrapport op te stellen. Ook is het kapstok artikel 99 vervallen, u wordt dus expliciet om een code gevraagd!

De versimpeling van de codes heeft uiteraard een reden want nog steeds komt het op grote schaal voor dat rode kaarten in de bekende doofpot verdwijnen. Een te grote papieren rompslomp zorgt er met regelmaat voor dat een kaart ,afgekocht’ wordt. Dat laatste is door de KNVB onderkent en  door het simpel aan kunnen vinken welke code  bij welk vergrijp past,  wil men dit nog meer aan banden leggen.